România și Republica Moldova, rută comună pentru dezvoltarea conceptului de „wine tourism”

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă comună cu directorul general al Agenției Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, demararea unui nou proiect al celor două țări privind stabilirea unor rute turistice comune.

„Drumul Vinului” și „Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt” sunt primele proiecte de turism care vor include obiective din ambele țări, prezentate într-un produs turistic unic.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și directorul general al Agenției Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, au anunțat noul parteneriat la sfârșitul unei vizite întreprinse la o cramă din satul Fințești, județul Buzău.

Noul traseu turistic pune în valoare vinul românesc și pe cel moldovenesc, în cadrul unui produs destinat promovării celor două țări în piețe importante pentru România, precum China, Japonia și alte țări din Asia și Europa.

De altfel, România și Republica Moldova au demarat deja implementarea unei rute culturale importante pentru dezvoltarea turismului din ambele țări, „Ruta Voievodului Stefan cel Mare”. În România, ruta cuprinde cetatea Sucevei, Putna, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Neamț, ctitorii ale voievodului din Vaslui și alte locuri încărcate de istoria lui Ștefan. În Republica Moldova, traseul ar putea cuprinde Hrubele Lăpușna,Mănăstirile rupestre Orhei, Cetatea construită de Ștefan de la Soroca și Chișinău.

De asemenea, cei doi oficiali au prezentat și noul Acord de cooperare în domeniul turismului care urmează să fie semnat între România și Republica Moldova, document aflat deja în circuitul de avizare interministerial din ambele țări.

Dezvoltarea relațiilor dintre România și Republica Moldova este o prioritate a ministerului Turismului. Bogdan Trif și Stanislav Rusu au identificat împreună o soluție pentru dezvoltarea economică sustenabilă a celor două țări, anume, turismul. România și Republica Moldova, prin parteneriatul încheiat în domeniu, își propun valorificarea la maxim a potențialului turistic comun al celor două țări.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patriarhia Română cere să se permită accesul credincioşilor la Peştera Sfântului Apostol Andrei

26 Nov 2020 620

Curtea de Apel Constanța anunță noi măsuri anti-Covid în instanțe

25 Nov 2020 1022

#alegeriparlamentare2020Candidații PNL Constanța pentru Parlamentul României au proiecte concrete și realizabile

25 Nov 2020 1159

#alegeriparlamentare2020 Elena Băsescu (PMP) dorește să vină în sprijinul natalității prin ajutoare acordate mamelor

20 Nov 2020 781

#Dobrogea Digitală Gânduri despre Ioan Popișteanu

20 Nov 2020 1379

Incendiu Spitalul Județean Piatra Neamț Videoconferință cu reprezentanții DSP și IGSU din teritoriu, coordonată de Ludovic Orban

15 Nov 2020 621

Biografii din marele Dicționar al Literaturii Române Carismaticul scriitor Mircea Dinescu aniversează șapte decenii de viață

11 Nov 2020 2614

S-au scurs 38 de ani de la primul gol al lui Gică Hagi în Divizia A. Reușită de poveste, contra Stelei!

11 Nov 2020 3162

#alegeriparlamentare2020 Dana Dina (PNL) - „Vreau să vin în sprijinul antreprenorilor care sunt încercați în această perioadă”

10 Nov 2020 796

Mii de litri de vin Sauvignon Blanc, impropriu consumului uman Falimentul fermei Nazarcea, oferită Arhiepiscopiei Tomisului, aproape de final

07 Nov 2020 4149

La galeria „Epicentru” din Constanța, vin astăzi „zei și demoni”

31 Oct 2020 1487

Meci la Constanța FC Farul vrea să-și consolideze poziția de play-off cu o victorie cu CS Mioveni

31 Oct 2020 2745

Diana Dumitrescu, despre beneficiile vinului roșu

29 Oct 2020 1188

Toma Hogea, regizorul viitoarei premiere de la Teatrul „Căluțul de mare” „Noile generații de spectatori vin la teatrul de păpuși cu o «condiție» – să fie provocați”

27 Oct 2020 3189

Axiopolis și FC Farul Constanța se întâlnesc la Cernavodă în Cupa României

21 Oct 2020 2641