Şase dintre răniţii de la “Colectiv” sunt în stare foarte gravă

Medicii de la Spitalul Floreasca au anunţat astăzi şase dintre tinerii răniţi în incendiul din “Colectiv”, internaţi în unitatea medical amintită, sunt în stare foarte gravă, având probleme pulmonare, arsuri de căi aeriene superioare, iar dintre ei unii ar putea fi transferaţi în străinătate, însă în zilele următoare.
Şefa Secţiei de anestezie terapie intensivă (ATI) din Spitalul Floreasca, Ioana Grintescu, a declarat, astăzi, că sunt şase pacienţi au arsuri pe suprafaţa corupului, iar unii prezintă şi traume, în urma unor loviri, ca de exemplu fracturi de stern. Deocamdată, transportul lor nu poate fi făcut în acest moment, deoarece ar reprezenta un risc. Ea a mai precizat că unii pacienţi de la Floreasca ar putea fi transferaţi în Germania şi Franţa, arătând totodată că nici în aceste ţări nu sunt multe locuri pentru arşi.
Grintescu a mai spus că medicii de la ATI stau de zece zile lângă pacienţii răniţi în incendiu, deşi sunt puţini şi fac faţă destul de greu. Medicul a mai spus că la Floreasca este în continuare internat unul dintre membrii formaţiei Goodbye to Gravity, basistul Alex Pascu.
În spitalele din Capitală mai sunt internate, astăzi, 76 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 24 în stare critică şi gravă, alţi 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în unităţi sanitare din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia, Elveţia şi Germania.
Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), în această dimineaţă erau internaţi în spitale din Capitală 76 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi 15 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 15, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 5, la Spitalul Elias - 7, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 8, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2.
Alţi 34 de răniţi în incendiul din Colectiv au fost transferaţi în unităţi sanitare din străinătate, dintre care patru au decedat. În Marea Britanie au fost transferaţi nouă răniţi, dintre care unul - Tudor Golu - a decedat marţi, iar ceilalţi opt sunt în proces de evaluare medicală.
În spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate în stare stabilă, a precizat Ministerul Sănătăţii. În Olanda au fost transferate tot opt persoane, însă două dintre acestea au decedat sâmbătă, una în drum spre spital şi cealalată la spitalul din Rotterdam, respectiv Tullia Ciotola şi Florin Cristian Popescu. Ceilalţi şase răniţi transferaţi în Olanda sunt în stare stabilă.
În Israel au fost transferate trei persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care una este în stare stabilă şi o alta în stare instabilă. În Austria au fost transferate două persoane, ambele fiind în stare stabilă, iar în Norvegia şi Elveţia au fost internaţi alţi doi răniţi în incendiul din Colectiv. Alţi doi răniţi au plecat în Germania, pe cont propriu, urmând să fie stabilite locurile unde se află, a precizat Ministerul Sănătăţii.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Comuna Gârliciu construiește un centru de colectare în comună, cu peste 420.000 de euro (DOCUMENT)

04 Apr 2024 913

Constanța Sindicaliştii din Poşta Română, în grevă generală (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 610

Avertizare de grevă la Poșta Română. Sindicatul anunță acțiuni pe 1 aprilie

31 Mar 2024 605

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 870

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 538

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 481

IPJ ClujEvaluarea activităților

01 Mar 2024 421

Este oficial! Club Sportiv Universitar Neptun Constanța, radiat!

25 Feb 2024 1111

Garda de Mediu Județul Constanța, pe locul al doilea pe țară în activitatea de mediu pentru 2023

17 Feb 2024 699

IPJ Sibiu Evaluarea activității Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu în anul 2023

16 Feb 2024 381

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie – partea întâi – ziua 10 4 februarie 2024 Zi de duminică, cu prezență și conexiune interioară profundă

04 Feb 2024 703

Ciolacu Rana lăsată de Holocaust în mentalul colectiv românesc poate fi tratată doar prin asumare onestă și promovarea adevărului istoric

27 Jan 2024 673

Federația SANITAS din România a demarat procedurile pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă

09 Jan 2024 738

Mesajul președintelui României cu prilejul Anului Nou „Finalul de an este și o bună ocazie pentru a privi spre viitor cu optimism și încredere“ (VIDEO)

31 Dec 2023 1058

Tradiții pentru ultima zi din an. Alimente specifice în noaptea de Revelion pentru a atrage norocul

31 Dec 2023 940