Stiri calde

UPDATE 3 Ședința Consiliului Local Constanța a început (galerie foto)

 
Consiliul local al municipiului Constanţa se reuneşte în şedinţă ordinară, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Înainte de începerea şedinţei, au luat cuvântul două persoane. Primul a fost Sorin Belu de la Baricada Verde, care a depus şi un memoriu în care a arătat că proiectul 7 ar avea unele inadvertenţe. „Noi nu ne opunem înfiinţării serviciului de gestionare a câinilor fără stăpâni, dar sunt unele lucruri pe care nu le acceptăm”, a zis acesta.
 
Cel de-al doilea constănţean care a luat cuvântul a fost Munteanu de la Mare Nostrum, care a cerut retragerea de pe ordinea de zi a unor proiect.
 
Consilierul local Tudor Chesoi are, de asemenea, o interpelare, în care spune că patru proiecte iniţiate de el şi depuse nu se regăsesc pe ordinea de zi. Decebal Făgădău spune că aceste proiecte care au fost iniţiate de Chesoi au fost întocmite eronat.

„Domnul consilier a scris două rânduri în propuneri şi vrea să facem noi toată muncă. Plus că două dintre ele erau trimise către o adresă greşită. Dar nu-i nimic, în câţiva ani, o să învăţăm şi noi să facem adminiatraţie”, i-a replicat Făgădău.


Proiectul 20 a fost retras. Menţionăm că, în secţiunea „Ordine suplimentară”, au fost introduse două proiecte, şi anume: un proiect de hotărâre privind punerea în executare a dispozitivului sentinţei civile nr. 70/CA a Tribunalului Constanţa (iniţiator Decebal Făgădău) şi un proiect privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru terenurile situate pe strada Mr. Şofran (iniţiator Nicolae Puiu).

UPDATE 3
 
Referitor la tichetele pentru pensionari, Făgădău spune că speră că în luna mai acestea să fie oferite. Ele vor fi acordate retroactiv şi pentru lunile februarie, aprilie şi mai.

„Sunt necăjit din cauza acestui inconvenient cu contestaţiile. Au depus toate firmele de profil care fac astfel de tichete. Dar realist vorbind, cred că vom primi cele trei rânduri de distribuiri. Poate nu într-o singura tranşă, ci etapizat, dar se vor da”, a mai spus Făgădău.

Referitor la lista de consilieri propusă de Decebal Făgădău pentru Consiliul Local, acesta spune că este mândru de listă, precizând că niciunul nu a fost impus de nimeni, cu atât mai puţin de Radu Mazăre.

De asemenea, referitor la nemulţumirea unora dintre consilierii municipali care nu s-au regăsit pe lista,Făgădău a spus că uneori e mai simplu să te gândeşti de ce nu te-a ales cineva. decât să te gândeşti la ce nu ai făcut tu pentru a mai fi ales. „Ei ştiau că cel puţin o treime vor fi oameni noi. Accept că pot fi câteva nemulţumiri individuale, dar viaţa de partid merge mai departe. Suntem o echipă puternică şi mergem mai departe”, a precizat Făgădău.

UPDATE 2

Referitor la proiectul 1 de pe ordinea suplimentară, Făgădău a explicat că este vorba fespre o decizie a unei instanţe care a obligat CLM Constanţa să dea în proprietate unui revoluţionar un loc de veci în Cimitirul Central. „Acesta nu este singurul litigiu de acest fel. Sunt mai multe şi toate izvorăsc dintr-o nearmonizare a legilor”, a explicat Făgădău.

UPDATE 1

La proiectul 2 (privind rectificarea bugetului municipal pe anul 2016), Făgădău a propus un amendament. Au fost 17 voturi „pentru”, patru abţineri şi pentru amendament, şi pentru proiectul cu amendamentul.

Proiectul 7 (privind aprobarea organizării și funcționării serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanța, prin gestiune directă) a trecut cu unanimitate. 

Proiectul 1 de pe ordinea suplimentară nu a trecut. Acesta a avut un singur vot de la Chesoi, restul s-au abţinut.

Pe final, Ciorbea a spus că propune ca la următoarea şedinţă să fie o nouă propunere pentru acordarea titlului de titlului de cetăţean de onoare a profesorului Gheorghe Dumitraşcu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedinte USR Constanţa, despre Registrul spaţiilor verzi din Constanţa

22 Mar 2019 311

PNL s-a abţinut de la vot Procesul-verbal al şedinţei de Consiliu Local din 2015 în care s-a aprobat PUZ-ul investiţiei de pe bulevardul Lăpuşneanu (galerie foto+document)

14 Mar 2019 871

Ce au decis judecătorii constănţeni în dosarul în care Bogaris Residential Rom Cuatro SRL şi CLM Constanţa au calitatea de pârâţi

14 Mar 2019 709

USR Constanţa dezaprobă politica de parcare la nivelul municipiului Constanţa adoptată de Consiliul Local Municipal

01 Mar 2019 366

Avem rezultatul sondajului iniţiat de Primăria Constanţa privind investiţia din apropierea Porţii Mari a Cetăţii Tomisului! (document)

26 Feb 2019 2185

Aleşii locali vor să modifice clauzele contractului de concesiune încheiat de Municipiul Constanţa cu McDonald's România SRL (document)

25 Feb 2019 889

Se modifică valoarea investiţiei privind creşterea eficienţei energetice a Şcolii Gimnaziale „Ion Minulescu“ din Constanţa (document)

23 Feb 2019 512

Vești bune Internatul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Constanța va fi modernizat (document)

23 Feb 2019 843

„Constanţa Altfel“ forţează în instanţă anularea PUD-urilor din Mamaia! A fost atacat şi regulamentul de gospodărire şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa (documente)

22 Feb 2019 3747

Grădiniţa cu program prelungit „Amicii“ va fi reabilitată şi modernizată (document)

21 Feb 2019 774

USR a depus la secretariatul CLM Constanţa un proiect privind sterilizarea gratuită a câinilor cu sau fără stăpân

20 Feb 2019 492

Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, în atenţia consilierilor locali constănţeni (document)

20 Feb 2019 824

Totul despre cele patru personalităţi constănţene propuse pentru titlul de cetăţean de onoare al Constanţei! (documente)

20 Feb 2019 2574

Plutonier adjutant Ioan Iulian Căpăţână şi maestrul Gheorghe Stanciu, Dana Sofronie şi Elena Buhaiev, cetăţeni de onoare ai Constanţei

19 Feb 2019 1478

Ce proiecte au avizat consilierii din Comisia de buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa?

18 Feb 2019 460