Social-democraţii s-au reunit în Congresul Extraordinar al PSD

Social-democraţii s-au reunit, sâmbătă, în Congres Extraordinar, la mai puţin de un an de la ultimul eveniment de acest gen.

La eveniment este prezent primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Pe ordinea de zi a Congresului se află adoptarea modificărilor Statutului PSD, depunerea unei moţiuni de cenzură, dar şi lansarea Programului alternativ de guvernare.

Liderul PSD, Victor Ponta, declara, vineri noaptea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii, că mesajul Congresului va fi unul clar - prezentarea direcţiilor politice ale partidului, modul de organizare a formaţiunii pentru alegerile care urmează, dar şi programul de guvernare 'România corectă, România Socială, 100 de soluţii de guvernare'.

Ponta a adăugat că, după Congresul PSD, nu mai poate spune nimeni că social-democraţii nu au soluţii pentru ieşirea din criză a României. 'Putem să le dăm exemplarul să-l citească şi, eventual, să critice aceste soluţii', a precizat Victor Ponta.

Congresul Extraordinar va tranşa, cel mai probabil, şi viitorul unei relaţii politice mai strânse cu liberalii, aceasta fiind însă tema unor dispute la un recent Comitet Executiv al PSD.

Şedinţa forului suprem de conducere al PSD se desfăşoară pe fondul unor nemulţumiri interne, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, trimiţând colegilor de partid o scrisoare în care critică inconsecvenţa liderilor partidului, dar şi decizia de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

'Oricât de mult ne place să negăm, PSD are în acest moment şi o serie de duşmani interni. Mai puţin persoane, cât mai mult mentalităţi şi practici, duşmanii interni sunt cei care ne fac să ne confruntăm cu riscul autosuficienţei şi cu iluzia că nu avem nevoie de parteneri şi de aliaţi. Există percepţia total greşită că s-a ajuns prea departe cu democratizarea în partid, că e prea mult să ai alegeri interne în cadrul cărora fiecare membru să voteze pentru fiecare funcţie. Există tentaţia de a da liber la pusul botniţei în PSD, potrivit principiului că mai multă disciplină înseamnă mai puţină democraţie. La fel de greşită este opinia că parlamentarii şi aleşii locali nu trebuie implicaţi mai mult în deciziile strategice din PSD', a afirmat liderul Senatului, în scrisoarea trimisă liderilor PSD.

Între invitaţii Congresului PSD sunt preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, vicepreşedintele UDMR, senatorul, Verestoy Attila, vicepreşedintele PRM, Codrin Ştefănescu. vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 318

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Virginiei Sonmez, secretar general la Comuna 23 August (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 235

Oficial de la ANM! Cum va fi vremea în Dobrogea de 1 Mai și Sărbătorile Pascale

29 Apr 2024 434

Accident rutier pe Autostrada A4, pe sensul Agigea-Ovidiu! Traficul, restricționat în zonă

29 Apr 2024 483

Declarații de avere Constanța Camelia Velicică, secretarul general al comunei Târgușor, avere și interese (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 300

Modificări în conducerea unei firme de eoliene din Tulcea, din care face parte și constănțeanul Donchi Pufleni

29 Apr 2024 337

Infotrafic Trafic restricționat din cauza accidentului de pe autostrada A2

29 Apr 2024 370

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 6

29 Apr 2024 208

IGPR Infotrafic Transporturi agabaritice

29 Apr 2024 176

Poliția Română3 elicoptere, dotate cu sisteme de monitorizare video de mare precizie (FLIR), au fost introduse în misiunile curente ale poliţiei rutiere

29 Apr 2024 209

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 2

29 Apr 2024 203

Licitații Constanța Kriskon SRL, contract de peste 400.000 de euro cu Primăria Comana pentru lucrările de la Școala Generală „Negip Hagi Fazal“, din satul Tătaru (DOCUMENT)

29 Apr 2024 313

INFOTRAFIC Restricţii pentru traficul greu pe drumurile naţionale și Autostrada Soarelui, în perioada Sărbătorilor Pascale

29 Apr 2024 340

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Sediul BNR Constanța, „inima“ monetară din Piața Ovidiu - Constanța, readus la viață de lucrările întreprinse de Aedificia Carpați

29 Apr 2024 578

IGPR InfotraficRESTRICȚII TONAJ ȘI RECOMANDĂRI SĂRBĂTORI PASCALE

29 Apr 2024 252