Stiri calde

Sute de amenzi au fost aplicate de polițiștii locali din Constanța week-endul trecut. Ce nereguli au sancționat agenții (galerie foto)

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locala Constanța au acționat  weekendul trecut ( 25.08.2018-26.2018) în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 438 amenzi contravenționale în valoare totală de 115.365 lei.

Pentru următoarele fapte contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege,  pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă și care sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos, astfel:
•           Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 59 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială prin deranjarea vecinilor limitrofi, etc.
•           OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 67 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare;
•           Legea nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic- 2 persoane au fost amendate contravențional cu suma de 1.000 lei fiecare pentru efecutarea de grătar pe domeniul public, în loc neamenajat;
•           H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 160 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta;
•           HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață: 1 amendă contravențională în valoare totală de 1.000 lei cu măsura complementară de confiscare a  mărfii supuse comercializării  ( peste o tonă de pepeni) cu încălcarea prevederilor legale;
•           Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite:  au fost încheiate  42 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit.

De asemenea, politiștii locali au dispus 8 măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație / acte de proveniența și  care erau expuse in condiții igienico sanitare precare.

Tot,în weekend, a mai fost constatată comiterea unei infracțiuni de exploatare a cerșetoriei, conform art.214 din C.Pen .

O persoana majoră se folosea de o persoana minoră, în vederea obținerii de foloase materiale de la trecătorii din zona de promenada a Cazinoului situat în Stațiunea Mamaia.

Intrucât fapta întrunea elementele constitutive ale unei infracțiuni în  acest caz a fost solicitat un echipaj al DGASPC-ului și s -au întocmit actele  premergătoare predării secției de poliție competente material și teritorial.

”Activitățile de verificare și control se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în competența a directă a instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța” - au mai transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Sursa foto: POliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Bărbat, prins de poliţiştii locali cu permisul de conducere suspendat

20 Feb 2019 412

Șofer de taxi, cu permisul suspendat, depistat în trafic de polițiștii locali din Constanța. Ce alte nereguli au sancționat agenții (galerie foto)

18 Feb 2019 458

Accident rutier pe bulevardul Mamaia din Constanța. Un șofer sub influența alcoolului, implicat. Ce măsuri au luat polițiștii locali (galerie foto)

18 Feb 2019 971

Razie de amploare a polițiștilor locali din Constanța. În ce zone au acționat agenții. Ce nereguli au fost constatate (galerie foto)

16 Feb 2019 488

Zeci de garaje au fost desființate în cartierul Inel II din Constanța într-o lună. Ce amenzi riscă proprietarii care nu se conformează somațiilor primite

15 Feb 2019 534

Șoferul unui microbuz de marfă, sancționat de polițiștii locali în zona Casa de Cultură din municipiul Constanța. Mai multe echipaje de Poliție Locală au intervenit (galerie foto+video)

12 Feb 2019 3349

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au sancționat agenții (galerie foto)

12 Feb 2019 474

Constanţa Cerşetoria, comerţul ilicit şi alte abateri, sancţionate de poliţiştii locali

11 Feb 2019 381

Constanţa Bucureşteancă, prinsă în timp ce se plimba cu maşina pe plajă. Cu ce amendă s-a ales

11 Feb 2019 605

Constanța Sancțiuni aplicate de polițiștii locali. Ce abateri au constatat agenții

09 Feb 2019 449

Scandal în Gara CFR Constanța. Un bărbat sub influența etnobotanicelor jignea cetățenii. Incredibil ce au descoperit polițiștii locali

08 Feb 2019 546

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au fost sesizate (galerie foto)

07 Feb 2019 468

Constanţa. Prins a treia oară în timp ce vindea ţigări de contrabandă. Cu ce amendă s-a ales

06 Feb 2019 492

Tânăr, prins de poliţiştii locali în timp ce încerca să fugă cu bunuri sustrase dintr-un magazin din Constanţa

05 Feb 2019 940

Constanţa. Comerţul ilicit, nepăstrarea curăţeniei şi călătoritul fraudulos, sancţionate de poliţiştii locali

04 Feb 2019 400