Stiri calde

Sute de persoane căutate la nivel internațional, găsite prin cooperare schengen

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 692 de persoane, 52 de autovehicule și 33 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În perioada 25 ianuarie - 1 februarie 2019, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre,  378 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, polițiștii români au pus în aplicare 16 de mandate europene de arestare, au depistat 65 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 102 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 5 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 17 documente și au fost găsite 37 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 314 persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 26 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 34 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 12 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 15 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 16 documente semnalate de România.
 
 România, din punct de vedere al cooperării poliţieneşti, este membru de facto al Spaţiului Schengen din 5 noiembrie 2010, iar Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.
 
Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.
 
S.I.S. conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen - "Probabil nu astăzi, dar peste puțin timp, vom fi și în Schengen"

10 May 2019 379

Mii de persoane, maşini şi acte, căutate internaţional, găsite în România prin cooperare Schengen

05 May 2019 455

Sute de persoane, căutate la nivel internațional, găsite prin cooperare Schengen

27 Jan 2019 394

Cooperare între polițiștii români și partenerii din statele Schengen. Care au fost rezultatele

25 Nov 2018 378

Cooperare între polițiștii români și partenerii din statele Schengen. Care au fost rezultatele

11 Nov 2018 447

Cooperare între polițiștii români și partenerii din statele Schengen. Care au fost rezultatele

27 Oct 2018 443

Cooperare între polițiștii români și partenerii din statele Schengen. Ce au depistat în ultima săptămână

14 Oct 2018 791

Poliția Română Persoane, mașini și documente căutate la nivel internațional, găsite prin cooperare Schengen

29 Sep 2018 779

Peste 300 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, localizate pe teritoriul României

15 Jul 2018 576

Cooperare între polițiștii români și partenerii din statele Schengen. Iată care sunt rezultatele!

16 Jun 2018 620

Polițiștii români în alertă! Persoane, autovehicule și documente, depistate, în țară, în ultima săptămână, prin Sistemul Informatic Schengen

09 Apr 2018 738

IGPR. Sute de persoane date în urmărire, depistate de poliţiştii români şi partenerii din statele Schengen

31 Mar 2018 818

Trafic de droguri. Cetățean german, reținut în România

10 Feb 2018 774

IGPR. 60 de autovehicule date în urmărire internațională, depistate pe teritoriul României într-o săptămână

14 Jan 2018 410

Sute de persoane date dispărute depistate într-o săptămână de polițiști. Mai multe mandate europene de arestare puse în executare

30 Dec 2017 698