Stiri calde

Sute de posturi de conducere din cadrul MAI şi al structurilor subordonate au fost scoase la concurs

Peste 500 de posturi de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi al structurilor subordonate au fost scoase la concurs, după ce Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri, 9 noiembrie, memorandumul propus de MAI.

Potrivit MAI, memorandumul priveşte deblocarea a 506 posturi de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi al structurilor aflate în subordine, care la acest moment sunt ocupate prin împuternicire.

Ocuparea prin concurs a funcţiilor de conducere este importantă pentru asigurarea predictibilităţii în carieră, a continuităţii exercitării actului managerial, precum şi pentru eficientizarea activităţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Cele mai multe dintre funcţiile de conducere scoase la concurs sunt la Inspectoratul General al Poliţiei Române - 281, 90 dintre posturi sunt la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi 31 la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Restul sunt funcţii de conducere din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul general pentru Imigrări, Direcţia Generală Anticorupţie, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Oficiul Responsabil cu Protecţia Datelor Personale, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date s.a.

Scoaterea la concurs a acestor posturi nu produce impact financiar, fondurile pentru asigurarea salariilor fiind deja incluse în bugetul MAI pe acest an, având în vedere că funcţiile sunt ocupate prin împuternicire, iar persoanele împuternicite beneficiază de aceleaşi drepturi salariale ca cele care ocupă funcţia de conducere în urma concursului. Menţionăm că posturile deblocate prin Memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate în condiţiile legii, în funcţie de specificul fiecărei funcţii în parte.

Tot în cursul anului 2018, începând cu luna mai au mai fost scoase la concurs 2015 funcţii de conducere vacante existente la nivelul instituţiilor aflate în subordinea şi coordonarea MAI.

”Facem precizarea că prin O.U.G. nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, art. 14, a fost suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice” - au transmis reprezentanții MAI.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Mai mulţi şoferi au fost depistaţi băuţi în trafic. Exemple concrete

24 Mar 2019 21

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 21-a a Ligii a 4-a

24 Mar 2019 249

Phoenix Ştiinţa Constanţa, eşec în duelul cu FCC ICIM Arad ​„Pe locul șase în Grupa Roșie, performanță cu mult peste așteptări“

24 Mar 2019 243

Constanţa Scandal în urma unui accident rutier la intersecţia străzilor Baba Novac şi Merişor. Poliţiştii au încătuşat mai multe persoane (galerie foto+video)

24 Mar 2019 4882

Misterioasa descoperire a unui cioban. Şalupă abandonată, în judeţul Tulcea, burduşită cu geamantane pline cu cocaină

24 Mar 2019 4762

Panică la etajul VI. Incendiu în cartierul de lux Summerland din Mamaia (galerie foto+video)

23 Mar 2019 2078

Energia eoliană asigura o treime din producţia naţională de electricitate, astăzi, când Dobrogea s-a aflat sub cod galben de vânt

23 Mar 2019 509

Manifestație la Londra împotriva Brexitului. Sute de mii de persoane participă

23 Mar 2019 345

LIVE-VIDEO Accident rutier urmat de incendiu în Constanța la intersecția străzilor Mihai Viteazu cu Constantin Brătescu. Mai multe victime. O judecătoare, rănită grav (galerie foto+video)

23 Mar 2019 12349

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că nu va mai anunţa dinainte când va merge pe şantiere

23 Mar 2019 312

Noua conducere a TAROM va anula mai multe curse neperformante. Despre ce curse este vorba și ce a declarat ministrul Transporturilor

23 Mar 2019 466

Fotbalul judeţului Constanţa Meciurile care se joacă în weekend în Liga a 4-a, a 5-a şi a 6-a

23 Mar 2019 714

Bulevardele 1 Mai, 1 Decembrie și Alexandru Lăpușneanu din Constanța, modernizate cu fonduri europene

23 Mar 2019 354

Beatrice Mariş, delegată președinte al Secției a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel

23 Mar 2019 290

Cum a terminat anul financiar 2018 „Habitat for Humanity“, asociația care a construit mai multe case la Cumpăna

23 Mar 2019 233