Stiri calde

Teodor Meleșcanu, față în față cu ambasadorul Statului Kuweit la București, Talal Mansour Alhajeri

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 11 octombrie 2018, pe ambasadorul Statului Kuweit în România, Talal Mansour Alhajeri.

Întrevederea s-a axat pe discutarea etapelor de urmat în vederea implementării aspectelor convenite de miniștrii afacerilor externe ai României și Statului Kuweit în cadrul reuniunii din 28 septembrie 2018, desfășurată la New York, în marja celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

În acest sens, ministrul Teodor Meleșcanu și ambasadorul Talal Mansour Alhajeri au trecut în revistă agenda contactelor bilaterale viitoare, prilej cu care au evidențiat nivelul ridicat al cooperării româno-kuweitiene în plan bilateral și în cadrul organismelor internaționale, precum și interesele convergente ale celor două țări.

În context, ministrul afacerilor externe a subliniat interesul părții române de aprofundare a dialogului politico-diplomatic, care să conducă la o creștere viitoare a schimburilor economice și a contactelor sectoriale, în beneficiul ambelor state.

Șeful diplomației române a arătat că, pe durata deținerii Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene (semestrul I 2019), România va acorda o atenție sporită evoluțiilor din vecinătatea sudică a Uniunii Europene și va pleda pentru intensificarea eforturilor de promovare a păcii și securității în această regiune.

Cei doi interlocutori au trecut în revistă evoluțiile recente pe plan regional și internațional, prilej cu care ministrul Teodor Meleșcanu a reiterat preocuparea față de stabilitatea regiunii Orientului Mijlociu.

În acest sens, a exprimat speranța că toate diferendele vor fi soluționate în cel mai scurt timp, pe calea dialogului. De asemenea, a salutat eforturile susținute ale Emirului Statului Kuweit pentru asigurarea unui climat de bună cooperare în cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului.

Sursa foto: stirileprotv.ro 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, prezent la Conferința internațională “Consolidarea Rezilienței la Dezastrele Naturale”

12 Mar 2019 300

Teodor Meleşcanu a participat la cea de-a 46-a sesiune a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe al Organizației Cooperării Islamice

03 Mar 2019 414

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, participă luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

17 Feb 2019 351

Întrevederi bilaterale ale ministrului Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, în marja celei de-a cincea reuniune ministerială Uniunea Europeană - Liga Statelor Arabe

04 Feb 2019 261

Ministrul Teodor Meleșcanu, întrevedere cu ambasadorul Republicii India la București, Thanglura Darlong

29 Jan 2019 272

Teodor Meleșcanu, față în față cu ambasadorul desemnat al Turkmenistanului în România, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

28 Jan 2019 335

Prezentare a priorităților Președinției române a Consiliului UE în domeniul umanitar, realizată de Teodor Meleșcanu

22 Jan 2019 274

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, în vizită la Chișinău. Ce mesaj a transmis cu această ocazie

17 Jan 2019 306

Precizările lui Teodor Meleșcanu, în legătură cu declarațiile publice făcute de Bernd Fabritius

04 Jan 2019 385

Miniștrii Meleșcanu și Ciamba “Președinția României la Consiliul UE este un proiect de anvergură europeană”

29 Dec 2018 395

Teodor Meleșcanu, în vizită oficială, în Republica Serbia

26 Dec 2018 401

Teodor Meleșcanu, față în față cu viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale al Regatului Cambodgiei, Prak Sokhonn

13 Dec 2018 266

Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România, Dang Tran Phong, primit de Teodor Meleșcanu

12 Dec 2018 328

Ministrul afacerilor externe participă la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

09 Dec 2018 364

Teodor Meleșcanu, față în față cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Republicii Populare Chineze, Wang Chao

03 Dec 2018 339