Timbrul de mediu se va plăti o singură dată

Ministerul Sănătăţii semnalează, într-o notă prezentată miercuri în şedinţa de guvern, că medicii care activează şi la spitalele de stat şi la spitalele private ar putea să se afle într-un conflict de interese. Ministerul trage acest semnal de alarmă în urma mai multor sesizări primite în acest sens de la pacienţi. Prezentarea acestui document vine după ce sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că se gândeşte la o posibilă interzicere a medicilor de a lucra şi la stat şi la privat.

 

"Un număr important dintre medicii care profesează în serviciile publice au şi cabinete private sau sunt angajaţi ai unor furnizori privaţi de servicii de sănătate. Sesizări numeroase primite din partea pacienţilor reclamă multe aspecte negative ale unor astfel de situaţii, toate desfăşurându-se în defavoarea sistemului public şi contribuind substanţial la utilizarea ineficientă şi, de cele mai multe ori, nejustificată, a fondurilor publice pentru sănătate. Astfel, majoritatea cabinetelor private, în care lucrează aceiaşi medici angajaţi în spitale, au contracte cu casele de asigurări de sănătate, ceea ce le dă dreptul de a emite trimiteri pentru tratamente în spital, care sunt decontate de asigurările publice de sănătate. Se generează astfel o cerere nu întotdeauna justificată de servicii spitaliceşti, mult mai costisitoare pentru sistem. Dubla calitate de angajat a personalului medical permite şi exploatarea inversă a circuitului pacienţilor: cei care se prezintă în serviciile publice (inclusiv la serviciile de ambulanţă) sunt îndrumaţi, sub diferite motivaţii, să se adreseze unităţilor private în care acelaşi personal medical este angajat. Astfel, pe lângă aspectul criticabil al racolării pacienţilor din serviciile publice în folosul unităţilor private, apar situaţii în care un serviciu deja decontat de casa de asigurări pentru unitatea publică este plătit încă o dată de către pacient, la cabinetul privat, sau chiar este decontat a doua oară către asigurările de sănătate dacă furnizorul respectiv are contract cu casa de asigurări", se arată în nota Ministerului Sănătăţii.

Citeste AICI

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNAIR SA prin Direcția de Drumuri și Poduri cheamă în judecată UAT municipiul Constanța

26 Apr 2024 278

Justiție Constanța Mugur Mitrana, primarul din 23 August, la judecată cu Poliția - „Mă întorceam de la munte și aveam 0,03% alcool în sânge. E o nebunie cu etilotestele astea!“

11 Apr 2024 880

Justiție Constanța Euro Audit Service SRL, obligată de instanță să achite CN APM Constanța cheltuielile de judecată

03 Apr 2024 538

Judecătoria Constanța a anulat acțiunea deschisă de Asociația Composesorală Borșa! Taxa de timbru pentru proces era de circa 475.000 de euro (MINUTA)

28 Mar 2024 579

Adrian Gâmbuțeanu, fost director al RAJDP Constanța, răspuns pozitiv de la Curtea de Apel! Avea de achitat aproape 2.000 de euro, taxă de timbru (MINUTA)

23 Feb 2024 724

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Se renunță la judecată?

09 Jan 2024 875

Primăria Constanța nu trebuie să achite taxa de timbru în procesul pe terenul vilei în care a stat Mazăre, a decis Tribunalul

19 Dec 2023 1035

Municipiul Constanța prin Primar, „economie“ de 6.500 de lei, la Curtea de Apel! Despre ce este vorba

01 Dec 2023 954

Mii de metri pătrați din Mamaia, vizați de un proces cu municipalitatea! Curtea de Apel a stabilit taxa de timbru

17 Nov 2023 933

Poliția de Frontieră Aproape 4.000 pachete de țigări de contrabandă, depistate la Arad

17 Nov 2023 733

Proces pe terenul de la Cazino Sud, recâștigat de Apele Române! Municipalitatea și Consiliul Local, nemulțumite de taxa de timbru (MINUTA)

13 Nov 2023 968

Companie din Constanța, dată în judecată de municipalitate pentru un milion de lei! Ce s-a întâmplat în proces

10 Nov 2023 811

Sulina Controlul navei Brave Leader, sub pavilion Liban! Ce au descoperit inspectorii vamali

06 Nov 2023 818

Autoritatea Vamală Română Țigarete reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sulina

06 Nov 2023 568

Doi români transportau prin Constanța mii de pachete de țigări fără timbru! Descoperirea șocantă din autoutilitară (VIDEO)

27 Jul 2023 1097