Justiție Constanța Mugur Mitrana, primarul din 23 August, la judecată cu Poliția - „Mă întorceam de la munte și aveam 0,03% alcool în sânge. E o nebunie cu etilotestele astea!“

  • Pe masa judecătorilor Curții de Apel Constanța a ajuns dosarul dintre primarul comunei 23 August  Mugur Viorel Mitrana și Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.
  • Pe data de 10 aprilie, judecătorii au obligat intimatul reclamant  Viorel Mitrana Mugur să achite recurentului pârât IPJ Braşov cheltuieli de judecată în sumă de 100 lei, reprezentând taxă de timbru.
 
În luna februarie anul curent, pe masa judecătorilor Tribunalului Constanța au ajuns dosarul dintre reclamantul Mugur Viorel Mitrana, primarul comunei 23 August, și pârâții - Inspectoratul de Poliție Județean Brasov și șeful Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Nemulțumit de sentința emisă de judecătorii din data de 11.03.2024, IPJ Brașov a făcut recurs.
 

„Da, mă judec cu IJP Brașov, deoarece nu a respectat două hotărări judecătorești. Am fost la munte cu prietenii și m-a oprit poliția, care a decoperit că aveam 0,03 grade alcool în sânge. Băusem o bere cu o seară înainte și m-am culcat la ora 8 seara ca să pot conduce dimineața. Îmi pare rău că nu am mers la Zărnești să dau și analize la sânge. E o nebunie cu etiloteslele astea! Dar asta e legea și ne aliniem. Dar vom merge până la capăt“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, Mugur Viorel Mitrana, primarul comunei 23 August.

 
Pe rolul Curții de Apel Constanța, Secţia de contencios administrativ și fiscal pe data de 18.03.2024 a fost înregistrat  dosarul cu indicativul 1095/118/2024, cu obiectul - ordonanţă preşedinţială.
 
Părțile dosarului în stadiul procesural de recurs sunt: Mugur Viorel Mitrana - intimat reclamant, iar Inspectoratul de Poliție Județean Brașov și seful Inspectoratului de Poliție Județean Brașov -  intimați pârâți.

În ședința din 10.04.2024, magistrați au anunțat sentința.

„Respinge ca neîntemeiată excepţia netimbrării recursului. Respinge ca neîntemeiată excepţia nulităţii recursului. Admite recursul. Casează în tot sentinţa civilă recurată şi rejudecând: Respinge ca inadmisibilă cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale. Obligă intimatul reclamant Mugur Viorel Mitrana să achite recurentului pârât Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov cheltuieli de judecată în sumă de 100 lei reprezentând taxă de timbru. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei pe 10.04.2024։, se spune în soluția pe scurt.

 
Judecătorii Tribunalului Constanța au obligat IPJ Brașov să îi restituie reclamantului permisul de conducere


 
Pe data de 20.02.2024, pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal a fost înregistrat dosarul cu indicativul 1095/118/2024 și obiectul - ordonanţă preşedinţială. Pările dosarului în stadiu procesual de fond sunt Mitrana Mugur Viorel – reclamant, Inspectoratul de Poliție Judetean Brasov, Șeful Inspectoratului de Poliție Judetean Brasov – pârâți.

În ședința din 11.03.2024 magistații au admis cererea de emitere ordonanţei preşedinţiale formulată în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov.
 

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov şi respinge acţiunea formulată în contradictoriu cu acesta, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge excepţia inadmisibilităţii, ca neîntemeiată. Admite cererea de emitere ordonanţei preşedinţiale formulată în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov. Obligă pârâtul să îi restituie reclamantului permisul de conducere categoria B,  în mod provizoriu până la soluţionarea pe fond a dosarului nr. 1093/118/2024 înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa - Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată pe data de  11.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei“, se spune în soluția pe scurt.

 

 
PRECIZĂRI
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
Declarații Avere Constanța: Mugur Viorel Mitrana, primarul comunei 23 August deține mai multe terenuri și o casă (DOCUMENTE)

Mitrana Jr. a primit undă verde de la Mediu pentru proiectul imobiliar din 23 August, județul Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța la judecată cu o firmă din Medgidia! Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

29 Apr 2024 186

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 297

Anunț important de la Curtea de Apel Constanța! Sunt vizate alegerile locale

28 Apr 2024 388

Curtea de Apel Constanța anulează sentinţa privind intrarea în insolvență a SC LTA Mondial SRL, din Constanța! (MINUTĂ)

27 Apr 2024 526

Proces între două firme de securitate și Drumuri Județene Constanța SA. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

27 Apr 2024 524

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 2531

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 452

Condamnare definitivă pentru un fost angajat al ISU Dobrogea! 12 ani şi 6 luni de închisoare

26 Apr 2024 607

Știri justiție Constanța Doi procurori de la Parchetul Judecătoriei Constanța, delegați la PJ Hârșova

26 Apr 2024 444

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 2716

Tribunalul Constanța dispune intrarea în insolvență a LTA Mondial SRL, din Constanța! Decizia, contestată

25 Apr 2024 711

Decizie finală în dosarul Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky! Proces penal încetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale

24 Apr 2024 816

UPDATE. Termen nou, 21 mai 2024 Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța

24 Apr 2024 1278

Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 848

Constanța. Daune morale definitive pentru un sandvici cu piept de pui și sârmă, la un peco din oraș (MINUTA)

23 Apr 2024 616