Traian Băsescu „Trebuie să-i transmitem lui Putin că țările NATO nu acceptă niciun pas înainte după evenimentele din Ucraina”

Traian Băsescu, aflat la summitul NATO a declarat, la postul BBC Four, că preocupările legate de Federația Rusă au reprezentat principalul motiv pentru care România a aprobat operațiunile unor avioane de luptă ale NATO pe teritoriul său, informează Agerpres.
 
Aflat la Newport (Marea Britanie), la summitul NATO, șeful statului român a spus că decizia, luată miercuri într-o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), „este parte a ideii noastre conform căreia flancul estic al NATO trebuie consolidat din punct de vedere militar pentru că țările noastre se află sub această presiune a Federației Ruse”, scrie Agerpres.

Șeful statului român a apreciat că nimeni nu vrea să împingă lucrurile până într-acolo încât să se ajungă la un nou război rece. "Este clar că, din cauza abordării ruse cu privire nu doar la Ucraina, pentru că să nu uităm că în jurul Mării Negre avem un număr mare de conflicte înghețate, (iar) toate aceste conflicte au un singur buton, altfel spus sunt controlate de la Moscova. Din acest motiv pentru noi este extrem de important să-i transmitem președintelui Putin un semnal clar că țările NATO nu acceptă niciun pas înainte după evenimentele din Ucraina și totodată țările NATO i-au cerut domnului Putin să respecte normele internaționale, integritatea teritorială a Ucrainei", a mai spus Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Traian Băsescu, implicat într-un accident rutier

22 May 2022 1570

Băsescu - România nu a obținut nimic la summit-ul NATO de la Varșovia

10 Jul 2016 1458

Băsescu "După summit, vă pot spune că România este o țară care va fi apărată în orice scenariu de război"

07 Sep 2014 1772

Traian Băsescu, despre Marea Neagră "O facem lac NATO"

06 Sep 2014 2940

În timp ce Traian Băsescu se întâlnea cu liderii mondiali la Summit-ul NATO Mazăre şi Ponta ţineau lecţii de etică tinerilor PSD, la Constanţa

05 Sep 2014 2816

Traian Băsescu România şi-a atins obiectivele la Summit-ul NATO

05 Sep 2014 1141

UPDATE. Traian Băsescu Aeronave NATO vor staţiona pe teritoriul României

03 Sep 2014 1789

Traian Băsescu va face declaraţii după şedinţa CSAT

03 Sep 2014 1307

Traian Băsescu a anunţat că sistemul antirachetă va fi operaţional în 2015

22 Jul 2014 1668