Stiri calde

Trei cetățeni români, repatriați din Yemen. Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul nopții de 13 spre 14 octombrie 2018, trei cetățeni români și un cetățean yemenit, membru de familie, au fost evacuați, în siguranță din Republica Yemen, prin Republica Arabă Egipt și Republica Turcia, către România.

Potrivit MAE, pe tot parcursul deplasării, cetățenii români și membrul de familie al acestora s-au aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Cairo și cu Consulatul General al României la Istanbul.
Reprezentanții misiunii diplomatice române de la Cairo și ai oficiului consular de la Istanbul, în coordonare permanentă cu Celula de Criză a MAE și cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistență consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalități optime de evacuare, emiterea documentelor necesare deplasării și asigurarea îndeplinirii formalităților de îmbarcare.

”Precizăm că Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetățenii români și cetățeanul yemenit.
Celula de Criză a MAE continuă eforturile de evacuare în siguranță a cetățenilor români aflați în Republica Yemen și rămâne în legătură permanentă atât cu aceștia, cât și cu toate autoritățile competente din regiune” - au transmis reprezentanții MAE.

MAE reamintește faptul că pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major – părăsiți imediat zona sau țara"! – http://www.mae.ro/travel-alerts/2932#796 .

”Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetățenilor români prezenți în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-și înregistra prezența, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară și totodată, de a consulta informațiile furnizate prin intermediul aplicației „Călătorește în siguranță” – care poate fi descărcată de pe site-ul MAE (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. De asemenea, cetăţenii români care se deplasează în afara țării beneficiază de serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.” - au transmis reprezentanții MAE. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Teodor Meleşcanu, la cea de-a treia ediţie a "Black Sea and Balkans Security Forum"

13 Jun 2019 353

Tragedie în Franţa. Trei români morţi şi patru grav răniţi în accident rutier. Ce spune MAE

01 Jun 2019 1588

MAE a confirmat decesul a doi cetățeni români în accidentul naval de pe râul Rin. Un alt român a fost rănit

31 May 2019 470

Teodor Meleşcanu consideră că preşedintele Iohannis este vinovat pentru problemele apărute la secţiile de vot din străinătate

29 May 2019 729

La mulţi ani, maestre Radu Ciorei!

28 May 2019 982

Zeci de protestatari, în fața sediului MAE. Cer demisia ministrului Teodor Meleșcanu

27 May 2019 310

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat Biroului Electoral Central prelungirea votării

26 May 2019 262

Ministrul Teodor Meleșcanu, despre prelungirea programului de votare în străinătate - „Dacă Autoritatea consideră, se pot lua măsuri foarte rapide”

26 May 2019 313

Ministerul Afacerilor Externe „Toate activitățile din secțiile de votare din diaspora se desfășoară în parametri normali”

26 May 2019 549

Atenţionare de călătorie în Republica Slovenia. Au fost instituite restricţii de circulaţie începând cu data de 1 iunie 2019

14 May 2019 270

Ministrul Teodor Meleșcanu a declarat că autoritățile din Madagascar au fost informate de anul trecut despre situația lui Radu Mazăre

10 May 2019 456

Căsătorie cu bucluc Cine are dreptate? (galerie foto)

10 May 2019 2313

centrulnatura.ro Libertatea este individuală

07 May 2019 433

110 ani de la înfiinţarea corpului militar al maiştrilor militari de marină

06 May 2019 347

UPDATE. Oficial de la Ministerul Afacerilor Externe. Iordania nu își retrage ambasadorul de la București

17 Apr 2019 595