Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu

 
Tribunalul Bucureşti a decis luni arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA, decizia nefiind definitivă. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, luni, la Tribunalul Bucureşti, arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, avocatul acestuia susţinând însă că o eventuală întrerupere a tratamentului i-ar pune acestuia viaţa în pericol.
Instanţa Tribunalului Bucureşti a luat în discuţie propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Procurorii anticorupţie au solicitat acest lucru pentru că, spun ei, şeful Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa nu şi-a îndeplinit obligaţiile impuse în cadrul măsurii controlului judiciar.
"Noi am prezentat un set de fotografii, care au circulat în presă, inclusiv săptămâna trecută, care arată starea medicală gravă, obiectiv vorbind, în ceea ce îl priveşte pe domnul Nicuşor Daniel Constantinescu, faptul că acesta nu şi-a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea, în sensul că acesta nu se poate deplasa în momentul acesta, cu drena pe care o are montată, pe o distanţă aşa de mare, dintre România şi Statele Unite ale Americii. Am invocat faptul că procurorul care a încuviinţat părăsirea ţării, începând cu data de 3 aprilie 2014, cunoştea faptul că domnul Constantinescu urmează să suporte un tratament complex, care includea nu doar operaţia care a fost deja realizată, ci şi tratamentul cu radioterapie, care urmează să fie realizat tot acolo, fază în care domnul Constantinescu se află în momentul de faţă", a declarat avocatul Marius Mocanu, după terminarea procesului de la Tribunalul Bucureşti.

Avocatul a adăugat că medicii din Statele Unite ale Americii, care se ocupă de îngrijirea lui Nicuşor Constantinescu, spun că orice întrerupere a tratamentului medical în momentul de faţă "reprezintă un risc major pentru viaţa" lui Nicuşor Constantinescu.

"Din punct de vedere procedural, dacă instanţa, analizând argumentele pe care le prezintă procurorul, argumentele pe care noi le-am prezentat, ajunge la concluzia că domnul Constantinescu şi-a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea, respectiv o singură obligaţie, discutăm în momentul de faţă, şi anume aceea de a se afla pe teritoriul României, urmează să se dispună măsura arestului preventiv în ceea ce îl priveşte pe acesta", a mai spus avocatul.

Sursa text: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

15 ani în primă instanţă pentru Nicuşor Constantinescu Ei sunt judecătorii care decid finalul. Unul a respins arestarea lui Mazăre (rechizitorii)

22 Oct 2016 3951

Pastilă amară pentru DNA Judecătoarele Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu au fost achitate!

26 May 2016 2836

Nu are voie să vorbească în presă ori pe Facebook despre dosar Nicuşor Constantinescu, al doilea mandat de arestare preventivă la domiciliu

26 Feb 2015 3154

Surse judiciare Procurorii anticorupţie cer o nouă arestare preventivă pentru Nicuşor Constantinescu

24 Feb 2015 2117

EXCLUSIVITATE-UPDATEJudecătorii au anulat primul mandat de arestare preventivă emis pentru Nicuşor Constantinescu (Iată decizia finală)

26 Nov 2014 3050

Urmează să se decidă situaţia lui Nicuşor Constantinescu Va fi transportat în spital penitenciar sau în spital civil sub pază

06 Nov 2014 2217

Veste proastă pentru preşedintele suspendat al CJC (rechizitorii)

29 Oct 2014 2021

Nicuşor Constantinescu rămâne cu primul mandat de arestare preventivă (rechizitoriu)

28 Oct 2014 2302

Zi importantă pentru preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (rechizitorii)

28 Oct 2014 2168

Primul mandat de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, decis pe 28 octombrie (rechizitorii)

23 Oct 2014 2196

Nicuşor Constantinescu rămâne cu mandatul de arestare preventivă. Decizia este definitivă

15 Sep 2014 1712

Noi documente medicale în dosarul de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu

09 Sep 2014 2301

Noul mandat de arestare, reanalizat Ministrul Justiţiei ştie unde se află Nicuşor Constantinescu, dar nu poate să spună

06 Sep 2014 2168

UPDATE Şeful DNA Constanţa cere arestarea preventivă în lipsă a lui Nicuşor Constantinescu

02 Sep 2014 2761

Cătălin Dancu „Solicităm în mod public Ministerului Justiţiei verificări privind soluţiile adoptate în cazul lui Nicuşor Constantinescu” (document)

28 Aug 2014 2884