Workshop Național“Cercetare şi expertiză inginerească la Constanţa”

Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) - Sucursala Constanța, și INCDPM - Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” (INCDM) organizează vineri, 28 noiembrie 2014, începând cu ora 10:00, cea de-a doua ediție a Workshop-ului Național “Cercetare şi expertiză inginerească la Constanţa”.
 
Workshop-ul se dorește a fi o platformă comună prin care cercetătorii și experții din domeniul ingineriei își vor prezenta realizări semnificative, abordând trei domenii de bază: cercetare teoretică, cercetare aplicativă și expertiză tehnică.
 
Instituții de prestigiu din cercetarea și inovarea românească și-au anunțat participarea, printre care instituții de învățământ superior cu renume (Academia Navală “Mircea cel Bătrân“, Universitatea Maritimă Constanța, Universitatea “Ovidius“ din Constanța, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași), institute de cercetare cu tradiție (Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile și Pielărie - București), precum și instituții importante în domeniul expertizei și consultanței din domeniul ingineriei (Societatea Experților Tehnici Extrajudiciari și Consultanți și Corpul Experţilor Tehnici din Romȃnia). 
 
Organizatorii spun că o provocare importantă pentru dezbaterile din plen va fi și identificarea unor soluții pentru îmbunătățirea promovării invențiilor și inovațiilor, la nivel local și național, prin apelarea la facilitățile puse la dispoziție de expertiza tehnică și financiară în vederea realizării unor oferte atractive și viabile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ organizează la Constanța un atelier internațional despre protejarea mediului

11 Jul 2023 844

Centru pentru Tehnologii spaţiale, inaugurat la Institutul "Grigore Antipa" din Constanţa (galerie foto)

05 Dec 2014 2462

Centru de Competență pentru Tehnologii Spațiale, inaugurat la Constanța

03 Dec 2014 1898