Stiri calde

Zeci de cetățeni străini păcăliți prin anunțuri false de vânzare. Prejudiciu de sute de mii de euro

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat în această dimineață 7 percheziții în localitățile Râmnicu Vâlcea, Chiajna - județul Ilfov, Novaci, Târgu Jiu - județul Gorj și în București.
 
Potrivit IGPR, acțiunea a vizat locuințele a 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălare de bani.
 

”În fapt, în perioada aprilie 2018-martie 2019, aceștia ar fi postat anunțuri fictive pentru vânzarea unor bunuri, iar în discuții purtate cu cetățeni străini, i-ar fi îndrumat să vireze bani în conturi bancare, sumele fiind ridicate de la A.T.M-uri.
 
Prejudiciul cauzat se ridică la 500.000 de euro (bani proveniți de la peste 80 de persoane)” - au mai precizat reprezentanții IGPR.

 
În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracțională (telefoane mobile, memory stick-uri, harduri de memorie, laptopuri, carduri bancare) și bani în valută.
 
La efectuarea percheziției domiciliare din comuna Chiajna, județul Ilfov, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din Drăgășani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, eliberat de Tribunalul Râmnicu Vâlcea. Bărbatul ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de fraudă.
 

”În activități au fost angrenați polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Institutului Național de Criminalistică din I.G.P.R., polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității  Organizate Pitești, luptători pentru acțiuni speciale din Vâlcea, colegi de la Poliția orașului Novaci, precum și jandarmi din Gorj.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română” - au mai menționat reprezentanții IGPR. 

Sursa foto: Poliția Română

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la suspecți de trafic de droguri. Unde erau comercializate substanțele interzise. Ce au stabilit anchetatorii (galerie foto)

24 May 2019 302

DIICOT CInci percheziții domiciliare pe raza judeţului Constanța și una pe raza municipiului Cluj

17 May 2019 394

Caz incredibil. O femeie își folosea copiii pentru filme pornografice. Imaginile erau trimise cetățenilor străini, contra unor sume de bani

16 May 2019 382

Percheziții ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de contrabandă. Mai mulți suspecți au ajuns după gratii

16 May 2019 309

UPDATE. Percheziţii pe raza localităţilor 23 August şi Mangalia. Ce au găsit oamenii legii

16 May 2019 668

Percheziţii într-un dosar de furt din locuinţe şi dintr-un autovehicul. Mai multe persoane, audiate

15 May 2019 321

Traseul peştelui stricat din Europa în România. Gruparea organizată are rădăcinile în Dobrogea. Sute de percheziţii (galerie foto + video)

15 May 2019 3618

Suspecți de trafic de droguri de risc și etnobotanice, reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor (galerie foto)

14 May 2019 382

Procurorul Teodor Niţă, despre percheziţiile de la Constanţa. Peşte stricat ajungea în România spre vânzare (video)

14 May 2019 1536

Ultimă oră! Percheziţii masive în Constanţa şi în ţară. Sute de persoane, implicate (galerie foto)

14 May 2019 1369

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

10 May 2019 390

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

09 May 2019 393

Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța. Vizate, grupări infracționale specializate în skimming (galerie foto)

08 May 2019 781

Percheziţii la persoane bănuite de furturi din locuinţe prin metoda „pomana". Cum acționau suspecții

07 May 2019 319

Percheziții la persoane bănuite de tăiere ilegală și furt de arbori. Mai multe mandate de aducere vor fi puse în aplicare

03 May 2019 382