Zeci de elevi la deschiderea noului an la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Mihai Fifor prezent la eveniment (galerie foto+video)

Luni, 10 septembrie, ora 10, are loc deschiderea noul an şcolar la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, în prezența Ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Ministrului Apărării Naționale afirmă că:


"Am aşteptat cu foarte mari emoţii această zi. Vă spun cu toată sinceritatea că îmi este imposibil să înteleg decizia din 1988 de a desfiinţa liceele din Craiova şi Constanţa.

Nu ne aflăm într-o zi atât de frumoasă  pentru a justifica trecutul. Vorbim de un nou început.

Dragi părinţi, vă  înţeleg grijile care vă încearcă. Vă  felicit că aţi susţinut  visurile elevilor. Vă  asigur că îi lăsaţi pe mâini bune. Cu procente de promovare de aproximativ sută la sută, liceele militare sunt mereu în top.

Absolvenţii sunt admişi la cele mai prestigioase academii militare chiar americane.

Elevii vor beneficia din prima zi de cele mai bune condiţii. Vă mulţumesc domnule primar pentru tot sprijinul. Echipa de profesori a fost constituită foarte bine. Aveţi tot sprijinul meu ca instituţia să pornească  cu vânt prielnic din toate direcţiile".
 

De asemenea, ministrul a spus că va reveni la Constanţa să vadă  evoluţia colegiului şi că până la finele anului va fi atribuit contractul pentru construcţia celor 4 corvete multifuncţionale, cât şi offsetul pentru modernizarea fregatelor.

"Suntem în faza documentaţilor necesare pentru această investiţie. Fără doar şi poate o finalizăm. Avem tot ce ne trebuie şi ne dorim foarte mult să intre în făgaşul lor normal", a spus Fifor legat de fregate.



Alte prezenţe  la eveniment  sunt cele ale Inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală, Decebal Fagadau, primarul Constanţei şi senatorul Nicolae Moga.
La locul evenimentului au mai ajuns şi Dan Jeacă, prefectul Constanţei, subprefectul Levent Accoium şi Horia Ţuţuianu, preşedinte CJC.

Slujba a fost susţinută de către Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.


Iancu Ciocioi, comandorul colegiului afirmă că "după o absenţă de 20 de ani, se redeschid porţile colegiului. Pe parcursul existenţei, colegiul a trecut prin multe transformări. Dragi elevi, toţi am trecut prin emoţiile începutului. Astăzi retrăim şi noi emoţii începutului de an scolar."

A fost organizat  şi un eveniment de deschidere, unde au participat 120 de elevi sunt în clasele a IX-a, 36 de elevi în clasele a X-a și 47 de elevi în clasele a XI-a. Ceremonia are loc la sediul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.    

La final de eveniment, ministrul Fifor a oferit declaraţii presei, în care şi-a reamintit că a dorit să fie elev al acestei instituţii redeschise la Constanţa după 20 de ani.

"Este o zi extraordinar de emoţionantă pentru mine. Vreau să vă mărturisesc că întotdeauna mi-am dorit să fiu elev al acestui liceu şi în urmă cu foarte mulţi ani, am vrut să vin să dau admiterea la acest liceu. Din păcate, nu s-a putut la vremea respectivă. Iată că mă bucur să fiu parte al acestui eveniment atât de impresionant. Redeschidem după 20 de ani, şi nu în orice an. Spunea cineva că este o coincidenţă, poate nu doar o coincidenţă, fiind an centenar. Este o zi extrem de importantă, nu doar pentru Armata României şi pentru sistemul de învăţământ militar, dar cred că pentru toată comunitatea. În vremuri în care tot mai greu se construieşte, reuşim printr-un efort al Armatei României şi al autorităţiilor publice locale, reuşim să redeschidem o şcoală prestigioasă, punând în felul acesta bazele formării viitorilor ofiţeri de marină din Armata României şi nu numai", a spus ministrul.

            
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 624

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

02 Apr 2024 503

MApN Emoționantă declarație a unui tânăr militar către mama sa- „Ești cea mai importantă persoană din viața mea, te iubesc!"

29 Oct 2023 867

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" organizează sâmbătă, Ziua Porților Deschise

26 Sep 2023 837

MApN anunță Încep înscrierile la Colegiile Naționale Militare! Iată câte locuri sunt disponibile la Constanța

20 Jul 2023 1091

Au fost publicate rezultatele repartizării în colegiile militare! Lista candidaților admiși la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța (DOCUMENT)

07 Jul 2023 1070

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța a primit titlul de Școală Europeană 2023-2026

27 May 2023 1362

Ceremonie de avansare în grad pentru elevii Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța (GALERIE FOTO)

31 Mar 2023 2000

Ministrul apărării naționale, prezent la sărbătorirea a 110 ani de existență a colegiului militar de la Breaza

02 Jun 2022 1038

Cine este singurul elev militar român premiat internațional la AcadNet 2022

22 May 2022 2318

Începe școala! MapN, detalii despre colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri. Situația de la Constanța

13 Sep 2021 1825

Li se va prezenta profesia de marinar militar Tabără de instrucție la mare, pentru mai mulți elevi de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova

29 Jun 2021 1725

Elevă a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" Constanța, despre începuturi și viața la un colegiu militar

14 Apr 2021 3795

A început vaccinarea cadrelor didactice ale Colegiului Militar Constanța

08 Mar 2021 1293

„Întotdeauna, în această instituție a avut loc pregătirea de elită a societății“ 97 de ani de la punerea pietrei de temelie a Colegiului Mircea cel Bătrân, din Constanța

13 Oct 2020 7755