A inceput strangerea de semnaturi pentru votul uninominal

Initiativa apartine grupurilor parlamentare umaniste din Camera Deputatilor si din Senat, insa este imbratisata de majoritatea formatiunilor politice

Filialele Partidului Umanist din Romania a declansat la inceputul lunii martie o campanie nationala de strangere de semnaturi pentru sustinerea proiectului legislativ privind introducerea votului uninominal. Inca din anul 1998, umanistii incearca sa legifereze un astfel de proiect, insa toate guvernarile de pana acum, care au detinut si majoritate parlamentara au sustinut introducerea votului uninominal doar la stadiul declarativ.Presedintele organizatiei judetene, deputatul Andrian Mihei sustine ca, la acest proces vor participa toate filialele din tara pentru a strange cel putin 100.000 de semnaturi.La sediile organizatiilor locale se va organiza centre pentru strangere de semnaturi, iar in marile orase, membrii partidului vor chestiona cetatenii si in puncte volante, care se vor organiza pe cele mai importante artere de circulatie.In municipiul Constanta vor fi organizate cinci puncte de colectare de semnaturi, iar in celelalte municipii din judet alte trei. In cadrul organizatiilor teritoriale, responsabilitatea strangerii de semnaturi va reveni conducerilor filialelor.Cetatenilor li se va cere sa-si depuna semnaturile pe doua tabele. Prima semnatura va fi data in sprijinul introducerii votului uninominal, in timp ce a doua va confirma adeziunea pentru organizarea unui referendum national pe aceasta tema.Daca umanistii vor reusi sa stranga cele 100.000 de semnaturi, ii vor cere presedintelui Traian Basescu ca, prin intermediul parlamentului, sa genereze organizarea acestui referendum national privind introducerea votului uninominal.In conformitate cu prevederile constitutionale, semnaturile trebuie sa provina dintr-un sfert din judetele tarii, iar din fiecare judet trebuie contabilizate minim 5000 de semnaturi.Este important ca cetatenii sa constientizeze importanta votului uninominal. Odata cu normalizarea vietii noastre politice, centrul de greutate va pica pe filialele de partid din teritoriu, pentru ca ele vor fi obligate sa propuna alegatorilor oameni de-ai locului, oameni care cunosc realitatile zonei respective, oameni care cunosc realitatile zonei si sunt capabili sa genereze solutionarea acestor probleme. Numai asa, fiecare candidat va fi interesat sa faca dovada calitatilor personale, a pragmatismului si ceea ce este foarte important, nu va depinde de sistemul relational din interiorul fiecarui partid.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 638

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 550

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 708

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 962

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1282

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1560

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 961

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 761

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 605

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 813

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 678

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 586

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1003

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 614

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 738