Beneficii incredibile pentru sănătate și frumusețe ale nucilor de caju crud

  • Nucile de caju sunt originale din Brazilia si sunt considerate ca fiind nucile cele mai bogate în minerale.
 
Cajuul este bogat în cupru, zinc, magneziu, fier şi fosfor, ajutând la reglarea colesterolului în sânge. Contrar credinţei populare că nucile de caju crud 1 kg pot duce la creşterea în greutate, adăugarea lor în alimentaţie poate avea mai multe beneficii pentru sănătate.
 

Îmbunătăţesc sănătatea inimii

 
Nucile de caju sunt benefice pentru prevenirea bolilor inimii. Studiile au dovedit că, prin consumul de caju, se reglează nivelul colesterolului, se reduc stresul oxidativ şi inflamaţiile şi se îmbunătăţeşte activitatea vasculară. Nucile de caju crud ajuta la scăderea colesterolului rău şi la creşterea capacităţii de transport a celui bun, acesta din urmă fiind responsabil de absorbţia colesterolului din inimă şi transportul lui la ficat unde este descompus. Studiile au confirmat faptul că nutrienţii din nucile de caju, cum ar fi acizii graşi nesaturati, proteinele, fibrele, vitaminele, mineralele şi antioxidanţii au proprietăţi de protecţie a inimii, anticancerigene şi antiinflamatorii.
 
Astfel, un pumn de caju crud, ca parte a unei diete zilnice cu consum scăzut de grăsimi, poate reduce considerabil riscul bolilor de inimă. Însă, specialiştii recomandă consumul moderat pentru că nucile de caju sunt bogate în calorii şi pot duce la creşterea în greutate.
 

Previn bolile de sânge

 
Consumul regulat şi echilibrat de caju crud poate ajuta la evitarea bolilor de sânge. Nucile de caju sunt bogate în cupru care joacă un rol important în eliminarea radicalilor liberi din organism. Deficitul de cupru poate genera deficienţe de fier şi anemie, prin urmare dieta ar trebui să conţină şi un aport de cupru, iar nucile de caju crud sunt o sursă sănătoasă şi, totodată, foarte gustoasă.
 

Menţin sănătatea ochilor

 
Mediile urbane sunt excesiv de poluate, ochii fiind deseori afectaţi de diverse infecţii. Nucile de caju conţin Zeaxanthin, un puternic pigment antioxidant care este absorbit uşor direct de retină. Acesta are rolul de a forma un strat protector pe retină, prevenind efectele dăunătoare ale radiaţiilor UV. Specialiştii menţionează că mici cantităţi de Zeaxanthin ajuta la prevenirea degenerării maculare legate de vârstă şi la menţinerea sănătăţii ochilor în cazul vârstnicilor.
 

Sunt benefice pentru piele

 
Uleiurile din nucile de caju, pot face minuni pentru piele. Totodată, acestea sunt bogate în seleniu, zinc, magneziu, fier şi fosfor, fiind surse mari de fitochimice, proteine şi antioxidanţi. Mai mult, specialiştii susţin că procentul mare de seleniu din nucile de caju crud, nu numai că este benefic pentru piele, dar ajută şi la prevenirea cancerului.
 

Ajută la pierderea în greutate

 
Persoanele care consumă nuci caju în mod regulat şi moderat pierd în greutate mai repede. Mai mult decât alte nuci, cele de caju sunt bogate în omega 3 şi acizi graşi care impulsionează metabolismul şi ajuta la arderea excesului de grăsimi. Datorită faptului că sunt hrănitoare şi asigură saţietatea pe o perioadă îndelungată, nucile caju sunt o gustare minunată pentru cei care vor să slăbească. Pentru rezultate optime, acestea ar trebui să fie consumate întotdeauna crude şi nesărate.
 

Sunt o sursă de fibre dietetice

 
Conform studiilor, nucile caju au un conţinut mare de fibre alimentare. Cele două fibre dietetice esenţiale organismului nostru sunt acidul oleic şi acidul palmitic. Acestea nu sunt produse de organism şi trebuie luate din alimentaţie, iar nucile de caju sunt bogate în aceste fibre. Fibrele dietetice îmbunătăţesc digerarea alimentelor, însă, consumate excesiv, generează balonare şi gaze intestinale. Consumul moderat de caju crud a fost legat de reducerea incidentei mai multor afecţiuni digestive, însă, în cantităţi exagerate, acestea pot genera balonare şi disconfort digestiv.

 

Îmbunătăţesc sănătatea părului

 
Experţii susţin că un consum regulat de nuci caju, dar şi aplicarea uleiului de caju pe scalp, asigură părul sănătos şi strălucitor. Cuprul prezent în uleiurile de caju ajută la producerea melaninei, îmbunătățind culoarea părului şi ajutând la creşterea acestuia. Totodată, prezenţa acizilor linoleici şi oleici conferă părului o structură netedă şi mătăsoasă.
 

Cum se pot consuma nucile de caju

 

Nucile de caju sunt un ingredient valoros în dietele vegane şi vegetariene, fiind utilizat în realizarea dulciurilor, dar şi a laptelui vegetal. Nucile de caju crud măcinate se pot adăuga în salate, sau se pot folosi în componenţa blaturilor raw vegane pentru diverse prăjituri.
 
Sursa foto: Wikipedia.org
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contract de 47.000 de euro încheiat între Nuclearelectrica Serv SRL, județul Constanța, și Royal Eurotrans. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

10 Apr 2024 1604

Ce beneficii pentru sănătate ai dacă mănânci caju

16 Sep 2020 2517

Sănătate Alimente care te fac fericit

23 Jun 2015 1952

Sănătate Alimente care combat răceala şi gripa

29 Dec 2014 2225

Foarte bune pentru organism Nucile caju protejează sistemul imunitar

05 Dec 2014 1880

Rawveganjoy.ro Tort de migdale cu crema de ciocolata si fructe de merisor

29 Jun 2014 5187

Rawveganjoy.ro Tarta cu ciuperci si marar

17 Jun 2014 5582

Rawveganjoy.ro Salata de ciuperci cu maioneza de caju

26 May 2014 5130

Rawveganjoy.ro Clatite raw de capsuni cu crema de ciocolata

09 May 2014 4422

Rawveganjoy.ro Pizza raw

06 May 2014 3776

Rawveganjoy.ro Salata de spanac cu maioneza de mustar

02 May 2014 3971

Rawveganjoy.ro Tort din ciocolata alba si crema de portocale

01 May 2014 4210

Rawveganjoy.ro Ciuperci Shiitake cu smantana si marar

29 Apr 2014 4066