Sanatate
Beneficiile consumului de pere
17 Jun, 2014 18:44
1724
Rodica MITU
Perele, fructe dulci şi zemoase, reprezintă o sursă excelentă de vitamina C, fibre şi substanţe minerale, cum ar fi potasiu, care ajută inima să bată regulat şi are rol în realizarea contracţiei adecvate a muşchilor.
Para, denumită „fructul de unt”, datorită texturii sale cremoase, contribuie la întărirea sistemului imunitar şi mineralizează organismul. Perele cresc pofta de mâncare, stimulează digestia şi favorizează eliminarea toxinelor din organism. Pentru reglarea tranzitului intestinal se recomandă sucul de pere, care calmează şi durerile în gât.
De asemenea, perele îmbunătăţesc concentraţia şi nivelul de glucoză din sânge. Tot ele pot fi utile în tratarea tulburărilor cronice, artritei şi a gutei.
Datorită acţiunii astringente a pulpei de pară, acest fruct este folosit ca o mască pentru tratarea acneei. Timp de câteva minute, se aplică pe faţă câteva felii de pară, după care faţa se clăteşte cu apă călduţă.
Perele nu conţin grăsimi şi pot fi folosite în prăjituri, compoturi, salate de fructe şi chiar plăcinte.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: