Ceaiul de ghimbir face minuni pentru sănătate

Rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele accumulate în organism.

La prepararea ceaiului se ia o bucată de rădăcină (aproximativ 5 cm), se spală bine sub jet de apă rece, se dă prin răzătoare. Se pune la fiert un litru de apă şi când fierbe apa se adaugă ghimbirul răzuit. Se lasă să fiarbă timp de un minut, apoi se stinge focul şi se lasă acoperit 30 de minute, după care se strecoară şi se consumă în funcţie de necesităţi.

Ceaiul de ghimbir se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă şi are un gust iute, dar foarte plăcut papilelor gustative.

Potrivit ultimelor studii în domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril şi antiagregant plachetar.


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceaiul de ghimbir calmează cu succes inflamaţiile gâtului

13 Mar 2017 12102

Ceaiul de ghimbir, un puternic remediu natural

14 Nov 2016 2289

Sănătate Cum poţi slăbi cu ceai de ghimbir

26 Jun 2015 2498

Ceaiul de ghimbir, important în curele de slăbire

14 Nov 2014 2451

Proprietăţile terapeutice ale ceaiului de ghimbir

22 Oct 2014 1760

Proprietăţile celor mai populare condimente

24 Aug 2014 2317