Cum poate sportul să ne transforme viața și starea de sănătate. Sfatul antrenorului Gabriel Caniggia


 
Mişcarea fizică ne ajută să ne tonifiem corpul, să avem mai multă energie și să ne îmbunătăţim starea de sănătate.
 
Antrenorul de fitness Gabriel Caniggia spune că oamenii care fac sport sunt mai fericiți, au o stimă de sine mai ridicată și își mențin tinerețea timp îndelungat.
 
 „Sportul nu poate influența decât într-un mod pozitiv viața noastră și spun asta deoarece sunt foarte multe studii ce atestă faptul că odată cu practicarea unui sport acesta aduce o stimă de sine mai ridicată,ne face mai fericiți pentru că producem endorfine cand ne antrenăm și nu în ultimul rand ne prelungim viața și tinerețea”, transmite antrenorul Caniggia.
 
Mișcarea este bună atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mintală. Caniggia este de părere că sportul este un aliat împotriva stresului din viața cotidiană. De asemenea, printre beneficii se numără o piele mai elastică, o mai bună funcționare a musculaturii și articulațiilor.
 
 „Cu siguranță sportul este benefic sanătății noastre. Cu atât mai mult dacă vorbim de sănătatea psihică pentru că așa cum am menționat mai sus, făcând sport producem endorfine, eliberăm stresul acumulat din viața cotidiană iar toate acestea cumulate ne fac mai fericiți. Când ne gândim la aspectele sănătății fizice vorbim de o mai bună funcționare a inimii, o piele mai tânară și elastică, tonus muscular, o mai bună funcționare a musculaturii și articulațiilor”, transmite antrenorul.
 
Aristotel a spus că „nimic nu îl epuizează şi nu îl ruinează mai mult pe om decât inactivitatea fizică permanentă”. Antrenorul Caniggia ne sfătuiește să adoptăm un stil de viață sănătos prin includerea sportului în viața de zi cu zi, deoarece rezultatele vor fi pe măsură. Acesta subliniază importanța unei atitudini pozitive și stabilirii unui obiectiv.
 
 „Consider că orice persoană dispune înăuntrul său de energia necesară pentru a face mișcare!
 

Trebuie doar să ne stabilim obiectivul, să fim pozitivi și să ne construim o imagine clară a rezultatelor și laudelor ce vor veni odată cu atingerea țelului propus”, spune Caniggia.
 
 

Sursă foto: ZIUA de Constanța
 


 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Loredana Curteanu

20 Feb, 2021 13:14

Nu există mulți astfel de antrenori care își pun sufletul în funcțiune, aparțin în totalitate sportului și sunt întotdeauna gata să vă ajute! Răspunderea, prevederea și determinarea pe care o dețineți atât tu cât și partenera ta, care de asemenea este un antrenor deosebit, vă face să fiți speciali. Vă mulțumesc pentru munca depusă ,pentru ca fiica mea să aibă un rezultat foarte bun!

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 384

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 434

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 764

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 424

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 340

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1071

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 389

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 515

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 520

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 907

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 771

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 622

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 618

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 736

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 884