De ce femeile au nevoie de mai multă odihnă decât bărbaţii

Cercetătorii de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie au descoperit că, cu cât femeile îşi folosesc mai mult creierul pe timpul zilei, cu atât mai mult trebuie să se odihnească în timpul somnului, deoarece creierul lor e mai complex decât al bărbaţilor şi necesită mai multe ore de somn.

Să stabileşti un program în minte în timp ce găteşti, să răspunzi la telefon şi să aşezi masa în acelaşi timp, realizarea activităţilor multiple este chiar un talent ascuns al femeilor care, de cele mai multe ori, duce la stres şi epuizare, scrie one.ro.
 
Rezultatele acestui studiu explică numărul de ore de somn pe care o femeie trebuie să-l atingă pentru a rămâne sănătoasă, să radieze şi să fie productivă.

Cercetătorii de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie au descoperit că, cu cât femeile îşi folosesc mai mult creierul pe timpul zilei, cu atât mai mult trebuie să se odihnească în timpul somnului. Totodată, rezultatele au arătat că, cu cât reprezentantele sexului feminin realizează mai multe activităţi în acelaşi timp, cu atât creierul lor lucrează într-un mod mult mai complex. Aşa că, acestea necesită mai multă odihnă.
„Creierul femeilor este mult mai complex decât cel al bărbaţilor şi tocmai de aceea au nevoie de mai mult somn”, a spus profesorul Jim Horne, autorul studiului.

În medie, un adult are nevoie de 6-8 ore de somn pentru a se recupera în urma activităţilor realizate de-a lungul zilei. Femeile au nevoie de încă 20 de minute de somn spre deosebire de bărbaţi. De asemenea, s-a descoperit faptul că, femeile care se odihnesc prea puţin, sunt predispuse la anumite probleme de sănătate precum probleme cardiovasculare sau de diabet, depresie, stres şi anxietate.
În concluzie, 20 de minute de somn peste numărul normal de ore dormite, poate fi un factor ideal pentru o femeie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 372

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 434

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 756

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 424

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 336

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1069

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 388

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 512

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 517

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 906

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 770

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 619

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 618

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 733

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 883