Forumul Național al Copiilor Introducerea cursurilor de Educație pentru Sănătate în școli, printre temele discutate

Foto Facebook/ Ministerul Sănătăţii
 
  •  Introducerea cursurilor de Educație pentru Sănătate în școli și marcarea Zilei Familiei, teme discutate la întâlnirea Ministrului Sănătății cu reprezentanții copiilor care au participat la Forumul organizat de Salvați Copiii

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a primit astăzi, o delegație a Forumului Național al Copiilor. Cei 100 de copii care au participat la Forum între 1 și 3 iunie au analizat problemele cu care se confruntă și apoi au formulat mai multe propuneri, adresate în special Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.
 
Copiii i-au spus ministrului Sănătății că își doresc să fie organizate campanii de informare cu exemple de intervenții în situații de bullying pentru copii, părinți și profesori și exemple despre cum poate fi oprită perpetuarea comportamentelor agresive sau violente. Au povestit că toți au trecut în mod repetat prin astfel de situații și că un asemenea comportament e o problemă a copiilor, dar și a adulților. Ministrul Sănătății i-a încurajat și le-a spus că ar putea fi folosit mesajul: Copiii nu trebuie agresați, ci au nevoie de atenție, dragoste și empatie.

O altă temă adusă în discuție a fost legată de importanța predării unor cursuri privind sănătatea emoțională. Ministrul Sănătății le-a explicat că modulul de Educație pentru Sănătate ar trebui să includă și o astfel de componentă, pe lângă partea de prevenție sau cea legată de importanța igienei individuale. Și că speră ca Educația pentru Sănătate să fie predată cât mai repede în toate școlile din România, după ce împreună cu Ministerul Educației va fi elaborat un curriculum și modul de instruire a personalului didactic responsabil.

De asemenea, copiii au cerut să fie sărbătorită la nivel național Ziua Familiei. O zi în care să fie organizate activități sportive și recreaționale pentru părinți și copii. Ministrul Sănătății le-a promis că au tot sprijinul lui pentru o astfel de inițiativă, fără a fi afectate în vreun fel familiile monoparentale sau copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.


 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Care este starea de sănătate a șoferului care a produs accidentul mortal din Cobadin

05 Aug 2022 6682

Taxa pentru eliberarea unui card de sănătate duplicat ar putea fi eliminată

02 Aug 2022 741

Interviu Realitatea Plus! Ce a declarat Nicolae Lucian Duţă, fostul șef al Casei Naţionale de Sănătate, înainte de condamnare (VIDEO)

01 Aug 2022 614

Va fi încarcerat la Poarta Albă - pușcăria VIP-urilor Nicolae Lucian Duţă, fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

25 Jul 2022 1198

Precizări importante ale CAS Constanța referitoare la breșa de securitate, semnalată de jurnaliștii de la Recorder

22 Jul 2022 788

Județul Constanța, sub cod galben de caniculă. Cum ne putem proteja de temperaturile ridicate

21 Jul 2022 785

Câte milioane de Euro din fondurile PNRR sunt destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți

19 Jul 2022 510

Noi reguli pentru ocuparea posturilor de conducere în sistemul de sănătate. „Este nevoie de o schimbare radicală și urgentă“

13 Jul 2022 639

Terapia prin lumină

12 Jul 2022 596

Cum ne folosim cât mai profitabil energia

11 Jul 2022 515

ZIUA-n amiaza mare Doctorul misionar Emil Barbu - „A face bine este ca un drog. Chiar dacă obosești, ești fericit"

09 Jul 2022 606

Premierul Nicolae Ciucă transmite credincioşilor musulmani urări de pace şi sănătate, cu ocazia Kurban Bayram

08 Jul 2022 566

UPDATE Pui cu Salmonella, la o exploatație avicolă, din Constanța

07 Jul 2022 1643

Ceasul organismului. Te trezești la aceeași oră în fiecare noapte?

06 Jul 2022 1035

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 869