Fructele de acai reduc senzaţia de foame

Arborele de acai, originar din pădurile amazoniene, este o specie de palmier cultivat pentru fructele sale,  asemănătoare coacăzelor, însă cu un profil nutrițional mai variat. Fructele de acai reprezintă o sursă bună de minerale, precum fier, potasiu, mangan, cupru şi magneziu. De asemenea, conţine şi vitaminele K, C, E şi pe cele din complexul B, acizi graşi Omega 3, 6 şi 9.

Datorită proprietăţilor sale, contribuie la buna funcţionare a sistemului circulator și cresc producția oxidului nitric cu rol în reglarea transmisiilor dintre neuroni.
Fructele de acai ajută la protejarea structurii ADN-ului, sunt eficiente în curele de slăbire şi folosite în terapiile complementare antitumorale. Totodată, contribuie la stimularea metabolismului lipoproteinelor şi la reducerea senzaţiei de foame. Pe o perioadă îndelungată de timp, contribuie şi la reducerea efectelor expunerii la radiaţii ultraviolete şi fum de ţigară. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Acai, unul dintre cele mai sănătoase fructe

18 May 2016 1153

Sănătate Fructul acai, aliat împotriva kilogramelor în plus

27 Jun 2014 2336