Sanatate

Frunzele de mure, remediu pentru durerea de dințiÎntâlnit aproape în toate zonele țării, apreciat pentru fructele sale delicioase, murul este și una dintre cele mai vechi plante medicinale, mărturii despre folosirea ei în medicină datând din vremea lui Hippocrate (sec. al IV-lea î.Hr.), scrie Agerpres.ro.
 În înregistrările medicinale populare, rădăcina de mur este menționată ca o componentă a unui decoct utilizat pentru a trata dizenteria, dar și pentru tratarea diareei sau a tusei convulsive.
Sucul de fructe a fost recomandat pentru colită.
Frunzele, în combinație cu frunzele altor plante cu proprietăți medicale, sunt folosite ca ceaiuri. Frunzele de mure au fost mestecate încă din vremuri străvechi pentru a scăpa de durerea de dinți, potrivit ncbi.nlm.nih.gov.
Un decoct de frunze este util pentru o gargară în tratarea aftelor bucale.
De asemenea, frunzele au fost utilizate în mod tradițional în medicina pe bază de plante ca agent antimicrobian și pentru proprietățile lor de antioxidant. 
Fructe sunt adunate, în general, pentru a fi folosite la realizarea de gemuri, siropuri, vin și lichior.
Murele sunt importante într-o dietă pentru conținutul lor nutrițional ridicat de fibre dietetice, vitamina C, vitamina K și de mangan mineral esențial, potrivit nutrition-and-you.com.
Fructele, datorită conținutului complex în substanțe minerale, sunt recomandate în alimentația persoanelor care suferă de anemie, diaree, afecțiuni pulmonare, afecțiuni ale ficatului sau ale vezicii biliare.
Murele sunt cunoscute pentru proprietățile lor anticanceroase, datorate aportului de antioxidanți, care distrug radicalii liberi ce dăunează celulelor și pot duce la cancer.
De asemenea, consumul de fructe ajută la protejarea și întărirea imunității.
Cercetările științifice arată că sunt extrem de bogate în substanțe cu efect antioxidant, fiind chiar cele mai puternice fructe în acest sens.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipament de 65.000 de lei KMG International mărește capacitatea tehnică a Centrului de Transfuzii Constanța

14 Jun 2019 633

Faza națională a concursului ,,Educație pentru sănătate” , găzduită de Colegiul Național de Arte „Regina Maria”

09 Jun 2019 1149

Ce programe naționale de sănătate va finanța Ministerul Sănătății de la 1 iulie 2019

04 Jun 2019 504

Colegiul Prefectural Concluziile privind rezultatele acţiunii de control în spitalele din judeţul Constanţa, în secţiile de neonatologie şi obstetrică-ginecologie

29 May 2019 436

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi vacante. Când este programat concursul

28 May 2019 1683

Declaraţie de avere - Constantin I. Ion, preşedinte - director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

27 May 2019 3110

A fost inaugurat. Compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, contract cu CJAS. Se pregătesc protocoalele pentru pacienţii oncologici (galerie foto)

23 May 2019 1853

La noua Policlinică OCH Inedită formă de educație pentru sănătate, în aer liber (galerie foto)

18 May 2019 2058

Consilierii locali municipali au dat aviz favorabil Care sunt fundaţiile din Constanţa ce primesc subvenţie de la bugetul local

16 May 2019 610

Europarlamentarii ALDE susţin investiţiile în domeniul medical şi consideră că sănătatea românilor nu se negociază!

16 May 2019 498

Lucrările de reabilitare au fost finalizate „Casa Soarelui“ din Constanţa îşi deschide porţile

16 May 2019 2030

Câţi bani scoate Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa pentru securitatea şi sănătatea în muncă

04 May 2019 751

Câţi bani trebuie să scoată din buzunar zilierii pentru asigurarea de sănătate

03 May 2019 630

Consumul regulat de grepfrut micșorează riscul de boli cardiace

01 May 2019 43

Consilierii au aprobat bugetul judeţului şi pe cele ale instituţiilor subordonate Horia Ţuţuianu a anunţat că 2019 va fi un an al investiţiilor în sănătate

20 Apr 2019 872