Frunzele de mure, remediu pentru durerea de dinți



Întâlnit aproape în toate zonele țării, apreciat pentru fructele sale delicioase, murul este și una dintre cele mai vechi plante medicinale, mărturii despre folosirea ei în medicină datând din vremea lui Hippocrate (sec. al IV-lea î.Hr.), scrie Agerpres.ro.
 În înregistrările medicinale populare, rădăcina de mur este menționată ca o componentă a unui decoct utilizat pentru a trata dizenteria, dar și pentru tratarea diareei sau a tusei convulsive.
Sucul de fructe a fost recomandat pentru colită.
Frunzele, în combinație cu frunzele altor plante cu proprietăți medicale, sunt folosite ca ceaiuri. Frunzele de mure au fost mestecate încă din vremuri străvechi pentru a scăpa de durerea de dinți, potrivit ncbi.nlm.nih.gov.
Un decoct de frunze este util pentru o gargară în tratarea aftelor bucale.
De asemenea, frunzele au fost utilizate în mod tradițional în medicina pe bază de plante ca agent antimicrobian și pentru proprietățile lor de antioxidant. 
Fructe sunt adunate, în general, pentru a fi folosite la realizarea de gemuri, siropuri, vin și lichior.
Murele sunt importante într-o dietă pentru conținutul lor nutrițional ridicat de fibre dietetice, vitamina C, vitamina K și de mangan mineral esențial, potrivit nutrition-and-you.com.
Fructele, datorită conținutului complex în substanțe minerale, sunt recomandate în alimentația persoanelor care suferă de anemie, diaree, afecțiuni pulmonare, afecțiuni ale ficatului sau ale vezicii biliare.
Murele sunt cunoscute pentru proprietățile lor anticanceroase, datorate aportului de antioxidanți, care distrug radicalii liberi ce dăunează celulelor și pot duce la cancer.
De asemenea, consumul de fructe ajută la protejarea și întărirea imunității.
Cercetările științifice arată că sunt extrem de bogate în substanțe cu efect antioxidant, fiind chiar cele mai puternice fructe în acest sens.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 354

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 420

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 735

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 409

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 328

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1063

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 378

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 507

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 497

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 893

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 760

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 612

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 610

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 727

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 873