Sanatate
Ghintura şi proprietăţile ei
25 Sep, 2014 10:34
1752
Rodica MITU
Ghintura, o plantă medicinală, de la care sunt utilizate în scop medicinal rizomii cu rădăcini, este un remediu folosit în tratarea unor afecţiuni diverse, precum anemie, aerofagie, anorexie, ascaridoză, boli hepatice, ciroză hepatică, depresii, digestii lente sau dificile, dischinezii biliare, nevroze, oboseală cronică, reumatism, parazitoze digestive, incontinenţă urinară. Ghintura scade numărul globulelor albe, stimulează contracţia vezicii biliare şi a celei urinare, tratează febra cronică, stimulează pofta de mâncare şi apără organismul uman de orice tip de microbi şi infecţii.
Această plantă conţine glucide, pectine, mucilagii, glicozide amare, alcaloizi, taninuri, steroli, ulei volatil, vitaminele C, PP şi săruri minerale. Ghintura are efecte stomahice, gastrice, antimalarice, laxative, colagoge, coleretice, antihelmintice, febrifuge, antitermice, sudorifice, antiseptice, antlinflamatorii, stimulente, fortifiante, tonice. Datorită proprietăţilor sale, stimulează funcţiile ficatului, favorizează digestia, combate gripa, răceala, tusea cronică, febra, stările de spasmofilie, frisoanele, astenia, stările depresive, oboseala, insomnia.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: