Hrişca, recomandată persoanelor care doresc să slăbească

Un aliment popular, hrişca are numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii. Conţine vitamine, proteine, fibre, mangan, cupru, fosfor, fier, magneziu şi opt aminoacizi esenţiali. Datorită acestor substanţe nutritive care protejează organismul, hrişca este superioară grâului. Deoarece nu conţine grăsimi saturate şi are puţine calorii, este recomandată persoanelor care doresc să slăbească. Acest aliment îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la diabetici, prevenind distrugerea nervilor şi a celulelor musculare.
 
De asemenea, hrişca este indicată în cazuri de insomnie, oboseală şi anemie. În acelaşi timp, favorizează dezvoltarea masei musculare, previne distrugerea nervilor şi îmbătrânirea prematură a pielii, menţine sistemul nervos tânăr şi îmbunătăţeşte capacitatea de memorare. Deoarece conţine triptofan, hrişca influenţează starea mentală într-un mod pozitiv, contribuind la instalarea unei stări de linişte.
 
Potrivit unui studiu, consumul alimentelor bogate în fibre insolubile, precum hrişca, poate ajuta femeile să evite pietrele ce pot apărea la bilă. Bogată în acid folic şi vitamina B6, hrişca este extrem de benefică pentru sistemul cardiovascular. Totodată, manganul prezent în hrişcă asigură sănătate structurii osoase. Zincul, vitaminele A şi B din hrişcă contribuie la creşterea părului. În plus, vitamina B6 îi oferă strălucire şi fermitate. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Hrişca îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi de memorare

30 Apr 2015 1818

Sănătate Hrişca, un medicament oferit de natură

26 Mar 2015 1830

Beneficiile consumului de hrişcă

23 Aug 2014 2049

Medicamentul din farfurie Hrişca apără organismul de numeroase boli

29 Jun 2014 1582