Sănătate La ce este util consumul de orez brun

Orezul brun este foarte aromat, bogat în lignani, fitoestrogeni şi compuşi fenolici, care au un rol important în activitatea antioxidantă. Acest tip de orez este forma integrală a cerealei, fiindu-i îndepărtat doar stratul superior prin măcinare. Prin urmare, acesta păstrează întreaga cantitate de fibre şi germeni, părţile cele mai bogate în nutrienţi vitali. Orezul brun ajută sistemul nervos şi accelerează metabolismul în creier.
 
Conţine şi vitaminele B1 şi B6, fibre, seleniu, magneziu, potasiu, fier, fosfor şi mangan. Magneziul creează echilibru în organism şi ajută la menţinerea nervilor şi a muşchilor sănătoşi. Prezenţa vitaminei E în orezul brun are, de asemenea, un rol esenţial în stoparea diverselor anomalii ale creierului cauzate de leziuni oxidative. Consumul de orez brun scade şi nivelul colesterolului LDL şi riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Tot el ajută la menţinerea sănătăţii florei intestinale şi protejează împotriva cancerului mamar. Totodată, menţine glicemia în limite normale şi asigură sănătatea digestiei.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate De ce este o idee bună să introduci orezul brun în dietă

10 Aug 2015 2065

Orezul brun, eficient în curele de slăbire

26 Oct 2014 1908