- Acesta este bogat în acizi grași nesaturați și conține multe hidrocarburi.
Un aliment de bază în copilăria sănătoasă trăită la țară și nu numai, mălaiul / porumbul și, implicit, mămăliga au beneficii uimitoare pentru sănătate și buna funcționare a întregului organism.
Potrivit nutriționiștilor, porumbul conține fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu, fibre, amidon, dar și foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, precum și vitamina K. De asemenea, acesta este bogat în acizi grași nesaturați și conține multe hidrocarburi.
Așa se face că porumbul este utilizat întâi ca aliment, respectiv cereală, iar apoi ca plantă medicinală.
Acesta are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice.
Consumul de porumb / mălai asigură un bun tranzit intestinal, tonifică organismul și reduce inflamațiile.
Sursa foto: wikipedia.org
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: