Muzica și mâncarea, cele două ingrediente care ne fac fericiți


Muzica și mâncarea, sunt cele 2 ingrediente care ne fac fericiți.


Chiar dacă o recunoaștem sau nu, chiar dacă o conștientizăm sau nu, chiar dacă o permitem sau nu, noi, oamenii suntem într-o continuă căutare a plăcerii.  Iar “plăcere”înseamnă un amestec de emoții și senzații pozitive: stare de bine, bucurie, liniște, satisfacție... Un fel de “rien va plus”, simțurile sunt profund mulțumite, corpul nu mai are nevoi, mintea nu mai are idei...doar plutești



Cele mai banale și în același timp accesibile surse de plăcere autentică din viața noastră sunt mâncarea și muzica.


Nu există persoană care să nu aibă feluri de mâncare responsabile de inducerea stării de bine- cu condiția să nu-și interzică această plăcere, considerată de multe ori vinovată. Există produse care atunci când le consumăm ne induc automat un sentiment de bun și bine. Și e normal să fie așa, mâncarea are rolul de a ne echilibra, de a elimina, fie și pentru moment, tot ce este negativ și neplăcut în viața noastră. 


Același efect miraculos îl are și muzica, deși ne folosim de ea mult mai rar pentru a ne calma sau binedispune.


Există un tip de muzică pentru fiecare stare de spirit și pentru fiecare dispoziție, cu condiția ca fiecare dintre noi să-și găsească ritmul potrivit.


Sunetul, ca și gustul, are o legătură specială cu emoțiile noastre și prin intermediul unui cântec putem să călătorim în timp, să retrăim o amintire, să evadăm dintr-o situație, să dobândim un alt tip de energie. 



Muzica are putere terapeutică și poate determina sinteza de dopamină, adrenalină sau serotonină mai ceva decât o mâncare bună. Unde mai pui că, spre deosebire de alimente, nu are calorii- deci nu îngrașă!! Mai nou dansul a fost declarat cea mai eficientă metodă antistres, antiaging, de protecție cardiovasculară și neurodegenerativă, tocmai pentru că combină efectul de relaxare al muzicii cu mișcarea indusă spontan de ritmul muzicii



Acolo unde mâncatul emoțional a ajuns să fie mai frecvent decât mâncatul de foame, cred că importanța muzicii în viața noastră a fost uitată sau ignorată. Nimeni nu ne îndeamnă să găsim și să ascultăm muzica care ne place, nu există nicio reclamă prin care să ne fie promovate melodii care ne dau stare de bine. Societatea are nevoie de consumatori, de la industria alimentară, vestimentară și a bunurilor de larg consum, până la industria Pharma, turism, sănătate și servicii, toată lumea profită de pe urma nevoii noastre de plăcere.




Doar melodiile pe care le ascultăm nu îmbogățesc pe nimeni-înafară de sufletul nostru, scrie medicul Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook. 




Așa că vă recomand să faceți un obicei din a “consuma” muzică, folosiți-vă de ea în mod activ pentru a vă încărca cu energie, a neutraliza tot ce e rău, a uita tot ce e neplăcut. Abuzați de melodii după bunul vostru plac, funcționează cel puțin la fel de eficient ca și mâncarea. Și nici nu aveți nevoie de prescripție de la nutriționist!





Sursa foto: Pexels 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tradiții pentru spor și sănătate în Miercurea Mare! Femeile nu torc și nu cos

01 May 2024 578

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 413

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 471

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 848

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 466

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 370

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1101

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 414

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 548

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 545

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 956

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 813

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 641

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 636

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 756