19 Jul, 2015 11:42
2139
Rodica MITU
Un fruct parfumat, pepenele galben conţine betacaroten, fibre alimentare, glucide, potasiu, calciu, magneziu, vitaminele A, C şi K şi pe cele din complexul B, care oferă protecţie organismului împotriva leziunilor provocate de radicalii liberi. Vitamina C are un rol important în ceea ce priveşte menţinerea sănătăţii sistemului imunitar, iar vitamina A îmbunătăţeşte acuitatea vizuală. Betacarotenul are rol esenţial în menţinerea sănătăţii pielii şi a părului.
Datorită combinaţiei de apă şi potasiu pe care o conţine, pepenele galben ajută la menţinerea corectă a presiunii sanguine, ajută la menţinerea unui organism sănătos şi la regenerarea pielii prin repararea ţesuturilor şi încurajarea producţiei de colagen. De asemenea, pepenele galben poate să reducă riscul de a dezvolta diabet zaharat şi anumite boli de inimă. Datorită conţinutului ridicat de vitamina K, acest fruct reprezintă un tonic natural pentru ten, încurajează circulaţia sângelui şi ajută la regenerarea rapidă a celulelor pielii.
În plus, conţinutul ridicat de apă asigură hidratarea, revigorarea şi detoxifierea organismului. Deoarece are puţine calorii, este ideal în timpul dietelor pentru slăbire. Consumul acestui pepene este indicat, de asemenea, în cazuri de anemie şi în tulburări de alimentaţie, cum ar fi anorexia.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: