Sanatate

Privaţii care asigură servicii de imagistică ies din schemă. Din septembrie, RMN-ul Spitalului Judeţean Constanţa va putea fi utilizat doar în baza asigurării de sănătate

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa va primi, anul acesta, echipamente performante de imagistică medicală, constând într-un aparat de rezonanţă magnetică şi un sistem de arhivare a imaginilor medicale (PACS). Echipamentele vor fi achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, cu finanţare din partea Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), în cadrul proiectului privind reforma sectorului sanitar Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar - împrumut nr. 83620-RO.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a participat, ieri, la sediul Guvernului României, la semnarea acestor contracte. Cu ajutorul acestei aparaturi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa îşi va reduce considerabil cheltuielile generate de achitarea serviciilor de imagistică unui operator privat, iar banii economisiţi vor fi redirectionaţi către alte secţii din cadrul spitalului.
 
„Valoarea acestor echipamente este inestimabilă pentru noi, având în vedere că oferă pacienţilor posibilitatea de a fi diagnosticaţi mult mai repede şi cu precizie mai mare. Este esenţial ca Spitalul Judeţean Constanţa să deţină echipamente medicale performante, mai ales în contextul în care, în timpul sezonului estival, numărul pacienţilor creşte, având în vedere ca pe litoral ajung vara chiar şi un milion de vizitatori“, a precizat Marius Horia Ţuţuianu. Alături de preşedintele Consiliului Judeţean, la semnarea contractelor a fost prezent şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, Cătălin Grasa.
 
Menţionăm că, în acest moment, în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, servicii de imagistică oferă doi operatori privaţi: Medimar Imagistic Services şi Pozimed.
 
Niciun aparat de imagistică nu are voie să stea în cutie
 
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că niciun aparat de imagistică achiziţionat prin intermediul unui împrumut de la Banca Mondială nu va fi livrat pentru a sta în cutie, iar aparatele vor fi redirecţionate în situaţia în care nu se va găsi loc în unităţile medicale în care trebuie să funcţioneze.

„În câteva luni, am fost asigurat de către producători că aşa este contractul, aceste spitale vor începe să aibă aceste echipamente şi nu vor mai fi la mâna operatorilor privaţi. Vom avea propriile echipamente. Este vorba de computere tomograf, este vorba de RMN, este vorba de PACS-uri, care sunt sisteme ce înmagazinează informaţia, înmagazinează toate aceste echipamente sau echipamentele deja existente în spital, le produc şi oferă posibilitatea de a le transmite la distanţă pentru a doua opinie medicală. Oferă posibilitatea de a le accesa oricând, oferă posibilitatea de a le imprima, oferă posibilitatea de a le transmite şi la altă clinică din altă ţară, dacă dorim o altă opinie decât opinia naţională. (...) Este pentru prima dată în istoria sistemului medical când Ministerul Sănătăţii, când Guvernul României face o astfel de investiţie pentru a crea un sistem public de imagistică medicală. (...) Vreau să vă asigur că niciun echipament nu va fi livrat să stea în cutie în vreun spital. În situaţia în care nu i-am găsit locul, el va fi imediat redirijat. Este importantă în acelaşi timp activitatea managerului de spital, pentru că ne dorim ca în acelaşi timp aceste echipamente să producă, să ofere servicii pacienţilor, realmente să funcţioneze“, a declarat Bodog, cu prilejul ceremoniei de semnare a contractelor pentru achiziţia a 14 echipamente computer tomograf (CT), a 24 de aparate de rezonanţă magnetică (RMN) şi a 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN etc.).
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce firme vor furniza echipamente pentru Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean Constanţa (document)

22 Jan 2019 285

Municipalitatea Constanţa pregăteşte amenajarea a patru puncte de prim ajutor tip container

18 Jan 2019 284

Încep examenele pentru medicii radiologi Când va deveni funcțional Laboratorul RMN al Spitalului Județean Constanța

05 Jan 2019 394

Ce firme vor furniza echipamente noi Spitalului de Pneumoftiziologie Constanţa (document)

05 Jan 2019 481

Achiziție echipamente medicale pentru dezvoltarea serviciilor la S.C. ALDERMA ESTETIC S.R.L.

19 Dec 2018 376

Interviu live Cu ce veşti vine 2019 pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa? (galerie foto)

19 Dec 2018 2301

Spitalul Judeţean Constanţa cumpără echipamente medicale necesare dotării secţiilor. Detalii (document)

20 Nov 2018 391

Echipamente medicale noi pentru secţiile Spitalului Judeţean Constanţa (document)

31 Oct 2018 774

Spitalul din Hîrşova se modernizează. A fost semnat un contract de finanţare şi s-a lansat o nouă licitaţie (document)

18 Oct 2018 1118

Echipamente medicale pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Care este valoarea acestora (document)

05 Oct 2018 396

Echipamente pentru Secția de Gastroenterologie din Spitalul Județean Constanța (document)

29 Sep 2018 339

Loturi de echipamente medicale, furnizate către o unitate militară din Constanţa. Ce firme au câştigat licitaţia (document)

24 Aug 2018 422

Universitatea „Ovidius“ Constanța a achiziționat echipamente medicale. Ce firmă va furniza produsele (document)

17 Aug 2018 766

Spitalul Militar Constanța a bătut palma cu Tunic Prod SRL. Iată ce va livra firma din București! (document)

02 Aug 2018 693

Alcon România și Optimed au semnat cu Spitalul Militar Constanța. Ce vor furniza cele două societăți (document)

31 Jul 2018 628