Sanatate
Proprietăţile ceaiului de anason
11 Aug, 2014 11:31
1324
Rodica MITU
Anasonul, o plantă aromatică care conţine uleiuri volatile, anetol, colină, cetone, lipide, proteine, zaharuri, fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, amidon, are efecte expectorante, antiseptice, antispastice, stomahice (stimulează secreţia sucurilor gastro-intestinale), carminative (ajută eliminarea gazelor intestinale), galactogoge (stimulează secreţia lactată), emenagoge (favorizează declanşarea ciclului menstrual) şi tonice.
Ceaiul de anason contribuie la buna funcţionare a aparatului respirator, revigorează activitatea pancreasului, stimulează secreţia glandelor, inclusiv secreţia lactată. Totodată, ceaiul de anason contribuie la funcţionarea normală a sistemului digestiv, evacuează gazele intestinale, calmează colicii sugarilor, este diuretic şi contribuie la calmarea durerilor abdominale.
În plus, ceaiul de anason stimulează pofta de mâncare şi este recomandat în tratarea unor afecţiuni, precum tuse, bronşită, traheită, laringită, astm bronşic, astenie nervoasă, paraziţi intestinali, tulburări menstruale şi dispeptice, dar şi balonări. Anasonul stimulează secreţiile salivare, gastrice, intestinale şi pancreatice şi acţionează asupra sistemului nervos central.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: