Sanatate
Sănătate Beneficiile consumului de bere
24 Dec, 2014 10:41
1624
Rodica MITU
Berea, denumită şi „pâinea lichidă" deoarece ingredientele principale din care se obţine sunt cerealele, cu precădere orzul, conţine bioflavonoizi, polifenoli, silicon, vitamina B6, seleniu, potasiu, magneziu, fosfor, iod, siliciu, fosfor, dar şi xantohumolul, o substanţă descoperită în hamei, care poate inhiba dezvoltarea enzimelor canceroase.
Berea previne osteoporoza, măreşte densitatea osoasă, reduce riscul dificultăţilor circulatorii şi scade riscul apariţiei pietrelor la rinichi. Persoanele care consumă bere prezintă un risc scăzut de a face atac de cord, datorită creşterii nivelului de colesterol bun. Consumul moderat de bere protejează împotriva litiazei urinare şi are efecte benefice asupra reducerii riscului de diabet şi de boli cardiovasculare. Printre altele, berea reglează echilibrul hormonal şi este un excelent balsam pentru păr. Hameiul din care se fabrică berea este bogat în silicaţi, care oferă strălucire şi întăresc firele de păr de la rădăcină. Berea contribuie la reducerea bufeurilor şi a altor simptome specifice menopauzei.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: