31 Dec, 2014 15:56
1641
Rodica MITU
Consumul moderat de cafea are efecte benefice asupra creierului, în timp ce antioxidanţii prezenţi în această băutură au capacitatea de a preveni distrugerea celulelor cerebrale. Persoanele care beau cafea prezintă un risc mai mic de a dezvolta o formă de cancer cerebral, dar şi un risc mai mic de infarct, comparativ cu cele care nu beau deloc. De asemenea, cafeaua are capacitatea de a lărgi vasele de sânge şi de a scădea presiunea sanguină.
Pe de altă parte, această băutură scade apariţia afecţiunilor cardiovasculare, în special la femei, protejează împotriva cirozei hepatice, a pietrelor la rinichi şi a cancerului de colon. Consumul de cafea previne apariţia diabetului de tip 2 şi reglează zahărul din sânge. Totodată, cafeina şi acidul cafeic previn inflamarea ficatului şi inhibă celulele canceroase. În plus, cafeaua stimulează secreţia salivară şi îmbunătăţeşte funcţiile vorbirii.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: