Scorţişoara reduce pofta de mâncare

Scorţişoara, renumită pentru aroma deosebită, este un condiment extrem de popular, ce conţine calciu, fier, magneziu, fibre, carbohidraţi, tanini, uleiuri esenţiale şi are efecte anticancerigene, antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice şi antitumorale. Datorită proprietăţilor sale, stimulează memoria, combate stresul şi încetineşte căderea părului.
 
Un vârf de cuţit de scorţişoară, consumat dimineaţa, poate regla nivelul glucozei din sânge pentru 24 de ore. De asemenea, consumată dimineaţa, scorţişoara reduce pofta de mâncare, în timp ce infuzia de scorţişoară, îndulcită cu puţin zahăr, consumată de trei ori pe zi, relaxează organismul. Consumul regulat de scorţişoară poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase şi, datorită proprietăţilor sale antivirale şi antimicrobiene, reduce riscul apariţiei răcelii şi gripei. Mai mult de atât, combinaţia de scorţişoară cu miere de albine reprezintă un aliat extrem de folositor în lupta cu răceala şi gripa.
 
Antioxidanţii din scorţişoară, combinaţi cu alte ingrediente cunoscute pentru proprietăţile lor curative pot revitaliza pielea crăpată a tălpilor. Timp de 15 minute se ţin picioarele într-o soluţie ce conţine sucul stors de la cinci lămâi, o lingură de ulei de măsline, un sfert de cană de lapte integral, o jumătate de cană de apă şi două linguri de scorţişoară.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mierea și scorțișoara - beneficii pentru sănătate

21 Apr 2022 2420

Sănătate Efectele terapeutice ale scorţişoarei

09 Jul 2015 1578

Sănătate Scorţişoara-albă calmează durerile dentare

01 May 2015 1580

Sănătate Scorţişoara stimulează memoria

29 Apr 2015 1547

Sănătate Ceaiul de scorţişoară ameliorează simptomele de gripă şi răceală

03 Nov 2014 4474

Proprietăţile celor mai populare condimente

24 Aug 2014 2318

Ceaiul de scorţişoară, multiple beneficii pentru sănătate

11 Jun 2014 1828