Sanatate

Sfecla roșie este un eficient leac împotriva unor afecțiuni grave

Sfecla roșie se poate consuma ca și garnitură, în stare crudă sau coaptă (în acest caz nu trebuie decojită, pentru a-i păstra calitățile nutritive) sau ca suc obținut prin centrifugare, conform Agerpres.ro.
 
Poate fi, de asemenea, un ingredient în ciorbele de legume, în timp ce frunzele se pot consuma în salate, crude, opărite sau fierte pe aburi. Salata preparată din sfeclă o putem combina cu, morcovi și ridiche neagră, adăugând suc de lămâie. Sfecla roșie este un depozit natural de vitamine și de microelemente care nu se distrug prin fierbere. De aceea, ea este un eficient leac împotriva unor afecțiuni grave.
 
Prin conținutul ei bogat în fier și vitamina C, sfecla favorizează creșterea nivelului de hemoglobină din sânge. Anemia și alte boli grave ale sângelui pot fi ameliorate prin consumul zilnic de sfecla roșie, care contribuie și la întărirea pereților vasculari. Sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia, cancerul pulmonar, colon-rectal și cel gastric datorită faptului ca aceasta este bogată în substanțe antioxidante. Rădăcina de sfecla roșie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân, precum și în cancerul testicular.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sfecla ameliorează anemia și bolile sângelui

10 Jan 2019 180

Rădăcina de sfeclă roșie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân

10 Dec 2018 312

Sfecla roșie are efecte benefice în cazul problemelor digestive

19 Nov 2018 174

Sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia

26 Sep 2018 335

Parodontoza poate fi combătută cu ajutorul sfeclei roșii

05 Sep 2018 431