Studiu De ce nu este indicat să adormi atunci când ești nervos sau supărat

După o ceartă sau după ce primesc o veste proastă, majoritatea oamenilor preferă să meargă la culcare pentru a pune punct, temporar, respectivei probleme. Însă cercetătorii ne avertizează că acest obicei nu face altceva decât să amplifice emoția negativă, scrie unica.ro.
 
Rolul somnului în consolidarea memoriilor este vital în ceea ce priveşte modul de stocare şi de procesare a informaţiilor, iar un nou studiu arată că acelaşi principiu se aplică şi pentru gândurile negative: dacă adormim cu ele în minte, va fi mult mai greu să le uităm.
 
Cercetătorul Yunzhe Liu, cel care a demarat acest studiu în cadrul Beijng Normal University din China, a recrutat, alături de echipa sa, 75 de studenţi de sex masculin pentru a testa cât de rapid sunt suprimate gândurile lor negative şi ce importanţă are somnul în acest proces. Experții au analizat expunerea lor la diverse experiențe: negative (de exemplu, vizionarea unor accidente rutiere), pozitive (festivităţi cu copii) şi neutre (înregistrări cu peisaje).
 
Persoanele care s-au culcat imediat după ce au trecut prin aceste experienţe au avut, la trezire, aceleaşi reacţii când le-au „revăzut”. Acest lucru a fost valabil pentru orice tip de experienţă, creierul conservând atât emoţiile negative, cât şi pe cele pozitive şi neutre. În schimb, cei care au mers la culcare mai târziu au avut o reacţie mai „diluată“ după 12 ore.
 
Mai mult, cercetătorii au scanat creierul participanţilor în acele momente şi au observat că atunci când se privează de somn activitatea neuronală se află în hipocamus, partea creierului asociată cu memoria. În schimb, după o noapte de somn, această activitate era redusă în ceea ce priveşte hipocamusul, fiind dispersată în regiunea corticală asociată, de asemenea, cu memoria şi cu stocarea informaţiilor.
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tradiții pentru spor și sănătate în Miercurea Mare! Femeile nu torc și nu cos

01 May 2024 549

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 402

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 462

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 817

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 455

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 365

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1091

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 407

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 536

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 540

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 942

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 803

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 635

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 631

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 748