09 May, 2020 00:00
3132
Cătălina BĂLTĂREȚU
Consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, are un aport de 20kcal la 100 grame, din care
carbohidrați aproximativ 3,63g, grăsimi 0,11g,
proteine 0,65g,
vitamina B1 0,027 mg,
vitamina B2 0,033 mg,
vitamina B3 0,098g, urme de
vitamina B6 și B9,
vitamina C 2,8 mg,
fier,
magneziu,
fosfor,
potasiu,
zinc, scrie Wikipedia.org.
Castravetele datorită calităților terapeutice poate fi utilizat ca remediu natural în tratamentul: iritațiilor intestinelor, reumatismului, gutei, arsurilor solare, constipației. De asemenea, acesta este un bun laxativ și contribuie la eliminarea toxinelor din organism.
Ridurile pot fi combătute prin aplicarea unor creme sau măști pe bază de castravete. Proprietăți terapeutice extraordinare au și semințele de castravete care tratează afecțiuni variate: tuse, probleme ale tenului, probleme cu expectorația.
În industria cosmeticelor, este foarte întrebuințat în diverse creme și loțiuni pentru
ten, având un efect calmant, de restabilire a
pH-ului
pielii, fiind ușor astringent. Totodată, aroma de castravete proaspăt este considerată a fi afrodisiacă.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: