Averea și interesele lui Adrian Daniel Gavruță, președintele Consiliului de Administrație al Administrației Porturilor Maritime SA! (DOCUMENTE)

 
 
 
  • Compania Națională  „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța (CN APM SA) este o societate comercială pe acțiuni, desemnată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să desfășoare activități de interes public național, în calitate de administrație portuară.
  • Compania îndeplinește funcția de autoritate portuară în portul Constanța (cu zona Constanța, zona Midia și zona Mangalia) și portul turistic Tomis.
  
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Adrian Daniel Gavruță, membru și președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale  „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța (CN APM SA Constanța).
 
Potrivit declarației de avere completate la data 13 iunie 2023, Adrian Daniel Gavruță deține, din 2002, un teren intravilan, în suprafață de 1600 mp, în localitatea Blojova, județ Timiș, iar din 2017 are în posesie un teren intravilan, în localitatea Valiug, județ Caraș Severin, în suprafață de 1000 mp.
 
Ambele terenuri au intrat în posesia lui Adrian Daniel Gavruță prin contract de vânzare cumpărare.
 
Mai departe, tot potrivit declarației de avere, Adrian Daniel Gavruță are o Dacia Supernova (fabricată în 2002), un Opel Frontera (fabricat în 1994), un VW Golf 4 (fabricat în 1999), o motocicletă Kawasaki (fabricată în 1993), dar și un motociclu Znen fabricat în 2016.
 
Activele financiare sunt, potrivit declarației de avere, în sumă totală de 94.000 de lei și 4000 de euro.
 

În privința veniturilor salariale, conform declarației de avere, Adrian Daniel Gavruță a încasat 101.058 de lei ca secretar general adjunct în cadrul Ministerului Transporturilor, 16.907 lei ca șef lucrări universitar dr. (predare curs) în Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I“ din Timișoara, 2.313 de lei ca șef lucrări dr. (predare curs) în cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.
 
La aceste venituri se adaugă 27.918 lei ca membru proiect RO-NET până la data de 31.12.2022 – Ministrul Cercetării Inovării și Digitalizării, 80.424 lei ca președinte CA Telecomunicații – CFR, mandat încheiat la data de 17 februarie 2023, 1.345 de lei ca membru în Comisia Națională a Bibliotecilor din Ministerul Culturii și 52.395 de lei ca președinte CA – Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.    

 
Interesele
 
Potrivit declarației de interese completată la data 13 iunie 2023, Adrian Daniel Gavruță este membru în Comisia Națională a Bibliotecilor (încasând 1345 lei), președinte al Consiliului de Administrație al Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (de unde a primit 52.395 lei), membru în Consiliul de Conducere al Clubului Sportiv Rapid București, dar și reprezentant împuternicit al Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) din Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, activitate neremunerată.
 
Adrian Daniel Gavruță a mai precizat că este membru în: Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș, Asociația Regiunea Banat, Asociația Sportivă MCSI, Asociația Artemis, Fundația Colegiului Național de Apărare și în Asociația pentru combaterea jocurilor de noroc NOBET.
 
Date din CV
 
În CV, Adrian Daniel Gavruță a precizat că a fost, printre altele, secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor, secretar general în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, președintele Consiliului de Administrație din Poșta Română, secretar general adjunct în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, șef serviciu management resurse umane în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, secretar general adjunct, membru în Consiliul de Administrație și sef serviciu în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.
 
Despre APM SA Constanța
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CN APM SA Constanța) s-a înființat prin Hotărârea Guvernului României nr. 517/1998, cu modificările și completările ulterioare, prin reorganizarea fostei Regii Autonome Administrația Portului Constanța.
 
CN APM SA Constanța este o societate comercială pe acțiuni, desemnată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să desfășoare activități de interes public național, în calitate de administrație portuară.
 
Compania îndeplinește funcția de autoritate portuară în portul Constanța (cu zona Constanța, zona Midia și zona Mangalia) și portul turistic Tomis.
 
Lista persoanelor cu funcții de conducere
 
Adunarea Generală a Acționarilor:
 
Gîrla Laura Diana, reprezentant Ministerul Transporturilor
 
Olteanu Adrian, reprezentant Ministerul Transporturilor
 
Reprezentant S.C. Fondul Proprietatea
 
Consiliul de Administrație
 
Adrian Daniel Gavruta, membru provizoriu, președinte
 
Elena Vlad, membru provizoriu
 
Constantin Chirila, membru provizoriu
 
Catalin Diaconu, membru provizoriu
 
Mihnea-Claudiu Drumea, administrator provizoriu
 
Suryan-Omar Dede, administrator provizoriu
 
Conducerea executivă
 
Florin Vizan, director general
 
Mihai Teodorescu, director executiv
 
Daniela Serban, director financiar
 
Costin - Valeriu Avatavului, director general adjunct
 
Eugen Caruntu, director strategie - dezvoltare
 
Tanase Iulian Pepi, director juridic
 
George Gabriel Visan, director comercial
 
Florin Laurentiu Chirila, director tehnic
 
Costel Bucur, director operațiuni portuare
 
Emil Sorin Banias, director sucursale
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza atât CV-ul, cât și declaraţia de avere şi pe cea de interese completate de Adrian Daniel Gavruță.  
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Teodor Popa l-a înlocuit pe Ovidiu Cupșa. Declarații de avere
Averile și interesele fostului și actualului director de la CERONAV Constanța (DOCUMENTE)

 
Declarații de avere
Ce interese are Adrian Daniel Găvruța, Președintele CA al Portului Constanța (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administrația Porturilor Maritime, contract cu Inaco Legal SRL, din Galați (DOCUMENT)

23 Jan 2024 836

Grup Servicii Petroliere Shipyard contestă decizia prin care a fost obligată să achite 100.000 de euro Administrației Porturilior Maritime!

02 Jan 2024 1489

Administrația Porturilor Maritime achiziționează servicii privind actualizarea unui important proiect!

05 Feb 2023 1731

Declarații de avere Ce interese are Adrian Daniel Găvruța, Președintele CA al Portului Constanța (DOCUMENTE)

04 Aug 2022 3757