Evenimente in Constanta

„Bolnavul închipuit”, din nou pe scena Teatrului de Stat Constanţa. Ce spectacole sunt în acest weekend


Teatrul de Stat Constanţa (TSC) reia, în această lună şi în cele ce urmează, spectacole valoroase din repertoriul său vast, piese care nu au mai fost jucate în ultimul an.
 
Vineri, 9 februarie, la ora 19.00, constănţenii vor avea prilejul să revadă „BOLNAVUL ÎNCHIPUIT”, o adaptare după Molière, realizată de regizorul Cristian Gheorghe.

Spectacolul păstrează povestea originală a clasicului francez, dar o trece în atemporalitate. La graniţa dintre comic şi tragic, piesa îi prilejuieşte un excelent rol de compoziţie actorului Marian Adochiţei. El este acompaniat cu talent de Dana Dumitrescu, Georgiana Mazilescu/Clara Ghiuvelechian, Florina Stănculeț/Paula Prodan, Luiza Martinescu, Andu Axente, Laura Iordan-Adrian, Andrei Cantaragiu, Lana Moscaliuc, Adrian Dumitrescu, Florentin Roman, Andreea Istrate, Georgiana Tamaş, Ioana Radu şi Andreea Bică.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, coregrafia, de Oana Pisaroglu, muzica, de Inga Postolache, iar montajul video, de Ciprian Braşoveanu.

Un fapt istoric interesant şi tragic este că autorul însuşi, Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut ca Molière, cu adevărat bolnav de plămâni, a murit după ce a jucat în a patra reprezentaţie a acestei piese. El a insistat să intre în scenă, cu toate că se simţea rău, pentru a nu-i lipsi pe ceilalţi actori de câştigurile acelei seri, din februarie 1673.
 
Sâmbătă, 10 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt aşteptaţi la „URSUL”, un spectacol de Felix Alexa. Trei actori foarte buni, cu o chimie excelentă pe scenă, un decor impresionant şi o regie ingenioasă fac din farsa „Ursul” de A.P. Cehov un spectacol de succes al teatrului constănţean, prezentat în mai multe festivaluri din ţară, premiat şi nominalizat pentru mai multe premii.
În distribuţie, Dana Dumitrescu, Marius Bodochi şi Marian Adochiţei. Scenografia a fost realizată de Carmencita Brojboiu.
 
Duminică, 11 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați la nuntă, dar şi la înmormântare, în satul oltenesc al lui Marin Sorescu, pe care acesta îl zugrăvea cu umor în „La Lilieci”. „NIȘTE... NĂROJI” poartă semnătura regizorală a lui Iulian Enache, cel care a şi adaptat textul sorescian, astfel încât să păstreze comicul şi, în acelaşi timp, să accentueze simbolismul momentelor şi personajelor cheie ale satului românesc.

O distribuție numeroasă urcă pe scena TSC: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu Toma, Liliana Bărăscu, Turchian Nasurla, Paula Prodan, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Theodor Marcu și Cosmin Mihale. Compoziţia muzicală îi aparţine lui Adrian Mihai, iar scenografia a fost concepută de Sanda Mitache.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacole pentru îndrăgostiții de toate vârstele, la Teatrul de Stat Constața

12 Feb 2019 482

Trei comedii puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța în primul weekend al lunii februarie (galerie foto)

29 Jan 2019 431

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

24 Jan 2019 1838

Imobil de cinci etaje, pe locul „Casei cu iederă“, de lângă Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

24 Jan 2019 3342

Teatrul de Stat aduce publicului constănțean patru spectacole de excepție.

23 Jan 2019 614

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

22 Jan 2019 1861

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz

21 Jan 2019 906

„De dragoste… cu Eminescu”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Teatrul de Stat Constanța

13 Jan 2019 519

Imagini de la eveniment. Accident rutier în intersecția de la Teatrul de Stat din Constanța. Două mașini implicate. Una s-a oprit într-o clădire (galerie foto+video)

08 Jan 2019 3641

„Testosteron”, o comedie-cult la Teatrul de Stat Constanța

08 Jan 2019 579

„Inima Reginei Maria” revine la Teatrul de Stat Constanța

07 Jan 2019 544

Primul spectacol din acest an al Teatrului de Stat Constanţa este o comedie.

03 Jan 2019 557

Teatrul de Stat Constanţa, o instituţie de cultură care nu s-a lăsat doborâtă de greutăţile timpului (galerie foto)

01 Jan 2019 1431

Manager de la Bucureşti? Ţuţuianu-"Nu sunt mulţumit de situaţia din Teatrul de Stat Constanţa. Lucrurile nu merg cum ar trebui. În ianuarie voi anunţa măsurile"!

19 Dec 2018 1154

Două comedii și o piesă cu iz istoric în ultimul weekend din acest an la Teatrul de Stat Constanța

11 Dec 2018 732