Evenimente in Constanta

„Bolnavul închipuit”, din nou pe scena Teatrului de Stat Constanţa. Ce spectacole sunt în acest weekend


Teatrul de Stat Constanţa (TSC) reia, în această lună şi în cele ce urmează, spectacole valoroase din repertoriul său vast, piese care nu au mai fost jucate în ultimul an.
 
Vineri, 9 februarie, la ora 19.00, constănţenii vor avea prilejul să revadă „BOLNAVUL ÎNCHIPUIT”, o adaptare după Molière, realizată de regizorul Cristian Gheorghe.

Spectacolul păstrează povestea originală a clasicului francez, dar o trece în atemporalitate. La graniţa dintre comic şi tragic, piesa îi prilejuieşte un excelent rol de compoziţie actorului Marian Adochiţei. El este acompaniat cu talent de Dana Dumitrescu, Georgiana Mazilescu/Clara Ghiuvelechian, Florina Stănculeț/Paula Prodan, Luiza Martinescu, Andu Axente, Laura Iordan-Adrian, Andrei Cantaragiu, Lana Moscaliuc, Adrian Dumitrescu, Florentin Roman, Andreea Istrate, Georgiana Tamaş, Ioana Radu şi Andreea Bică.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, coregrafia, de Oana Pisaroglu, muzica, de Inga Postolache, iar montajul video, de Ciprian Braşoveanu.

Un fapt istoric interesant şi tragic este că autorul însuşi, Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut ca Molière, cu adevărat bolnav de plămâni, a murit după ce a jucat în a patra reprezentaţie a acestei piese. El a insistat să intre în scenă, cu toate că se simţea rău, pentru a nu-i lipsi pe ceilalţi actori de câştigurile acelei seri, din februarie 1673.
 
Sâmbătă, 10 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt aşteptaţi la „URSUL”, un spectacol de Felix Alexa. Trei actori foarte buni, cu o chimie excelentă pe scenă, un decor impresionant şi o regie ingenioasă fac din farsa „Ursul” de A.P. Cehov un spectacol de succes al teatrului constănţean, prezentat în mai multe festivaluri din ţară, premiat şi nominalizat pentru mai multe premii.
În distribuţie, Dana Dumitrescu, Marius Bodochi şi Marian Adochiţei. Scenografia a fost realizată de Carmencita Brojboiu.
 
Duminică, 11 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați la nuntă, dar şi la înmormântare, în satul oltenesc al lui Marin Sorescu, pe care acesta îl zugrăvea cu umor în „La Lilieci”. „NIȘTE... NĂROJI” poartă semnătura regizorală a lui Iulian Enache, cel care a şi adaptat textul sorescian, astfel încât să păstreze comicul şi, în acelaşi timp, să accentueze simbolismul momentelor şi personajelor cheie ale satului românesc.

O distribuție numeroasă urcă pe scena TSC: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu Toma, Liliana Bărăscu, Turchian Nasurla, Paula Prodan, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Theodor Marcu și Cosmin Mihale. Compoziţia muzicală îi aparţine lui Adrian Mihai, iar scenografia a fost concepută de Sanda Mitache.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Programul complet al Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății” de la Constanța

17 Jun 2019 762

Maraton fabulos în cea de-a IV-a ediţie Patru scene pentru 36 de spectacole valoroase, în cele 11 zile ale Festivalului de Teatru „Miturile Cetăţii“ de la Constanţa

14 Jun 2019 1653

Ziua Constanței sărbătorită în mai multe locaţii din municipiu

22 May 2019 507

Spectacolul „Inima Reginei Maria” pus în scenă la Teatrul de Stat Constanța de Ziua Regalității (galerie foto)

08 May 2019 451

S-a luptat în justiţie pentru funcţie Este oficial. Dana Dumitrescu, managerul TSC, umilită la evaluarea anuală. Nota obţinută a fost 5,87 (documente)

03 May 2019 1848

Managerul Teatrului Național de Stat Constanța, Dana Dumitrescu, nu a trecut evaluarea activității pe 2018. A obținut doar nota 5,87

19 Apr 2019 966

Interviu live Erwin Șimșensohn - „TSC are nevoie de repertoriu și de identitate!“ (video)

19 Apr 2019 2574

#citeșteDobrogea Actorul Mihai Sorin Vasilescu aniversează 64 de ani. Lucrări din Biblioteca virtuală ZIUA de Constanța

29 Mar 2019 731

Teatrul de Stat Constanţa Conferinţa proiectului "Legende pe ruine circulare" a ajuns la final (galerie foto)

07 Mar 2019 402

Premieră în România, pe scena Casei de Cultură din Constanţa. Teatrul Ţigănesc din Moscova vine cu un show inedit

01 Mar 2019 910

UPDATE Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, regizorul Erwin Şimşensohn, desemnat director al Teatrului de stat din Constanţa

28 Feb 2019 1270

LIVE TEXT. Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța Consilierii județeni votează, azi, mai multe proiecte importante

28 Feb 2019 1026

Consiliul Judeţean Constanţa va numi un director interimar la Teatrul de Stat Constanţa

28 Feb 2019 933

Primăvara începe cu trei spectacole la Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

25 Feb 2019 1351

Spectacole pentru îndrăgostiții de toate vârstele, la Teatrul de Stat Constața

12 Feb 2019 825