Evenimente in Constanta

Publicul constănțean este așteptat în weekend la Teatrul de Stat. Ce spectacole puteți urmări

Luna februarie va aduce iubitorilor de teatru constănțeni trei piese care nu au fost jucate în această stagiune și se bucură de mare succes la public. Prima dintre cele trei, „Niște... năroji”, va reveni în weekend-ul care urmează.
 
Vineri, 2 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați într-un fel de Las Fierbinţi oltenesc, textul spectacolului „Niște... năroji” fiind adaptat de Iulian Enache după „La Lilieci” de Marin Sorescu.

Tot Iulian Enache semnează și regia, punând accent pe momentele cheie ale satului, nunta şi înmormântarea, și încercând să evidenţieze simbolic semnificaţiile profunde, fără a pierde din vedere umorul intrinsec al textului sorescian.
O distribuție numeroasă, de mare valoare, populează satul de pe scenă: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Paula Prodan, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Theodor Marcu și Cosmin Mihale. Muzica a fost compusă de Adrian Mihai, iar scenografia poartă semnătura Sanda Mitache.
 
Sâmbătă, 3 februarie, la ora 19.00, în regia lui Liviu Manolache şi scenografia Eugeniei Tărăşescu Jianu, puteți vedea faimoasa comedie „DESCULŢ ÎN PARC” a dramaturgului american Neil Simon, piesa devenită celebră prin ecranizarea din 1967, cu Robert Redford, Jane Fonda şi Charles Boyer.

Liviu Manolache interpretează şi unul dintre rolurile principale, făcând un cuplu savuros cu Nina Udrescu. Celălalt cuplu din spectacol este realizat de Florina Stănculeţ şi Tani Ştefu, iar alături de cei patru, într-un rol episodic, apare şi Gelu Ciobanu. Morala piesei este că în viață sunt momente în care precauția și sobrietatea trebuie lăsate la o parte, căci nimic nu egalează plăcerea de a umbla desculț în parc, fără să-ți pese cine te vede și ce se poate întâmpla…
 
Duminică, 4 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați la nuntă, și anume la „NUNTA LUI FIGARO” de Pierre Beaumarchais.
Figaro va fi interpretat, pe scena TSC, de actorul Tani Ştefu. Alături de el, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov, Daniela Ivanciu se vor întrece în replici de un umor care nu şi-a pierdut savoarea la mai mult de 200 de ani de când au fost rostite pentru prima dată. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ pregătește trei spectacole pentru copii săptămâna viitoare

15 Feb 2019 310

Spectacole pentru îndrăgostiții de toate vârstele, la Teatrul de Stat Constața

12 Feb 2019 470

Programul Teatrului pentru Copii şi Tineret “Căluţul de mare” din Constanţa. Ce spectacole sunt programate

31 Jan 2019 490

Oferta de spectacole a Teatrului de Stat din acest weekend

30 Jan 2019 490

Spectacolele lui Făurar pe scena Teatrului „Oleg Danovski“

29 Jan 2019 578

„Don Giovanni” și „Spărgătorul de nuci” la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța

24 Jan 2019 758

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” aduce micilor spectatori două piese extrem de îndrăgite

24 Jan 2019 636

Teatrul de Stat aduce publicului constănțean patru spectacole de excepție.

23 Jan 2019 612

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” pregătește două spectacole pentru micii spectatori, în săptămâna ce urmează.

20 Jan 2019 557

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” revine după sărbători cu șapte spectacole de excepție

10 Jan 2019 654

Retrospectivă 2018 Cultura din Constanța, câte puțin din toate, pentru toți. Evenimentele culturale care au marcat anul 2018 (galerie foto)

07 Jan 2019 880

„La Constanţa vin mereu cu drag. Ne aşteaptă marea“. Nae Lăzărescu, un actor de comedie excepţional

19 Dec 2018 786

Copiii, aşteptaţi la spectacole! Programul Teatrului Pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare”

14 Dec 2018 246

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” îi invită în această săptămână pe cei mici la trei spectacole consacrate.

12 Dec 2018 466

Atenționare de călătorie în Franța. Sunt anunțate acțiuni de protest

07 Dec 2018 587