Ședință CJC Unul dintre proiecte vizează modificarea și completarea actului constitutiv al Drumuri Județene Constanța SA (DOCUMENT)

Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară pentru data de 29.05.2024, ora 10,00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.

Printre proiectele de ordinea de zi se află și unul referitor la Drumuri Județene Constanța SA.

Este vorba despre Proiect de hotărâre nr.108/17.05.2024 privind modificarea și completarea Actului Constitutiv al „Drumuri Județene Constanța SA.” 

Inițiator al proiectului este Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. 

Potrivit datelor din referatul de aprobare, Drumuri Județene Constanța SA este o societate înființată de Consiliul Județean Constanța în calitate de Asociat Unic, prin reorganizarea Regiei Autonome Județene de Drumuri şi Poduri Constanța, în conformitate cu prevederile Legii nr. 57/2019 şi a H.C.J. nr. 319/22.11.2022, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvemului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, art. 173 alin. (1), lit. a) potrivit căruia Consiliul Județean are atribuții privind înființarea, organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al Consiliului Județean, ale instituțiilor publice de interes județean și ale societăților și regiilor autonome de interes județean" și alin. (2) lit. b) şi c) conform cărora Consiliul de Județean „hotărăște înfiintarea sau reorganizarea de instituții, servicii publice, societăți și regii autonome", „aprobând, în condițiile legii, la propunerea președintelui consiliului județean regulamentul de organizarea și functionare a consiliului județean, organigrama, statul de funcții, regulamentul de organizare și functionare ale aparatului de specialitate al consiliului județean, precum și ale instituțiilor publice de interes județean și ale societăților și regiilor autonome de interes județean".

În conformitate cu nota de fundamentare depusă şi susținută de Drumuri Judeţene Constanţa SA, conform căreia s-a constatat necesitatea modificarii și completării Actului Constitutiv, cu următoarele :

• Modificarea capitalului social conform Hotărârii Acționarului Unic - Consiliului Judeţean Constanţa nr. 53/27.03.2024

• Necesitatea adăugarii punctului de lucru al societatii DRUMURI JUDETENE CONSTANTA SA, situat in Com. Ostrov, Cariera Gârlița, Jud. Constanța și autorizarea activității de Extracţia pietrei ornamentale a pietrei pentru construcţii, extracţia pietrei calcaroase, ghipsului, cretei a ardeziei — Cod CAEN 0811 — care se va desfășura la punctul de lucru mai sus menționat

• Necesitatea menționării noilor administratori provizorii în cadrul Consiliului de Administrație al Societății conform Hotărârii Acționarului Unic - Consiliului Judeţean Constanţa nr. 223/31.10.2023

• Necesitatea adaptării prevederilor actului constitutiv la noile modificari legislative în vigoare conform OUG nr.109/2011 cu modificările și completarile ulterioare. 




În secțiunea Document a materialului puteți consulta proiectul în integralitate. 

 

Citește și:

Ședință CJCProiectul despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea DJ 392- Vânători – Pecineaga, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Lupu, la finalul ședinței ordinare a CJ Constanța -„ Am un gust amar de eșecul pe care l-am avut astăzi!”

29 May 2024 907

Ședință Consiliu Județean Constanța Se actualizează devizul general pentru ​roiectul „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu” (DOCUMENT)

26 May 2024 597

Ședință CJ Constanța Clădirile la fostul Spital de Oase de la Eforie vor fi demolate. Ce se va construi în locul său?

24 May 2024 4024

Un proiect ce vizează Muzeul de Istorie Națională şi Arheologie, pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța (DOCUMENT)

24 May 2024 479

Ședință CJC Proiectul despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea DJ 392- Vânători – Pecineaga, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

24 May 2024 377

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 773

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 920

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 735

Proiectul de modificare a statului de funcții și organigramei pentru Spitalul Județean Constanța, pe agenda ședinței Consiliului Județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 551

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 793

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi? (DOCUMENTE)

12 Apr 2024 1143

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1109

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 1342

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 679

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 1206