ALEGERI PREZIDENTIALE

Conferință comună PSD-PNȚCD la Constanța. Felix Stroe anunță liste comune cu ţărăniştii la alegerile locale (galerie foto)

În aceste momente, la sediul PNȚCD Constanța, are loc o conferință de presă comună PSD-PNȚCD. Sunt prezenți președintele PSD Constanța, Felix Stroe, senatorul PSD Ștefan Mihu, președintele PNȚCD la nivel național, Aurelian Pavelescu și președintele PNȚCD Constanța, Adrian Tapliuc.

Subiectul conferinței comune este susținerea candidaturii Vioricăi Dăncilă la președinția României.

Încă din primul tur de scrutin, cele două formațiuni politice au încheiat un protocol de colaborare și de susținere a candidatului PSD la președinția României.

Aurelian Pavelescu spune că motivul pentru care PNȚCD o susține pe Dăncilă la președinție este faptul că Dăncilă este o persoană decentă care își dorește un climat democratic în România spre deosebire de contracandidatul său, Klaus Iohannis.

Pavelescu a mai făcut referire şi la declarația președintelui Iohannis privind distrugerea PSD. "Numai o instanță judecătorească poate dizolva un partid", afirmă liderul PNŢCD.

La rândul sau, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat că partidul său a încheiat colaborări pe termen lung atât cu PNȚCD ci și cu UNPR, pe termen lung, dincolo de aceste alegeri prezidențiale.

"La prezidențiale trebuie să primeze votul pentru democrație, nu votul pentru un partid politic. Cred că sunteți de acord cu mine că într-o țară democratică nu este normal să militezi pentru desființarea unui partid, așa cum a procedat Hitler în Germania", spune Felix Stroe, în sediul PNȚCD.

După 24 noiembrie, cele trei formațiuni vor întocmi planul de acțiune pentru alegerile locale și parlamentare, a mai anunțat Felix Stroe.

„Colaborarea la nivel județean între PSD și PNCȚD înseamnă o colaborare în plan politic, ne vom sprijini reciproc și vom face sondaje și vom sprijini cel mai bun candidat la primăriile din județ”, a punctat preşedintele PSD Constanţa. 

În ceea ce  priveşte campania electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin, Stroe Felix a anunțat că și în această săptămână PSD se află în județ şi respectă calendarul de activităţi..

„În această seară, campania continuă în mai multe localități din județ, la Cernvavodă şi Năvodari”, a anunţat Stroe. În acest context, în al doilea tur de scrutinal prezidenţialelor, Felix Stroe consideră că la Constanța, candidatul PSD,  Viorica Dăncilă va obține procente consistente.

Întrebat despre tensiunile din ședința Comitetului Executiv Național al PSD de săptămâna trecută, Stroe Felix a povestit că Viorica Dăncilă nu a plâns, nu a vrut să renunțe la candidatură și nici nu au existat nici jigniri între Claudiu Manda și aceasta. "A fost în schimb o ședință de analiză în care s-a cerut implicare și o prezență mai mare în turul al doilea al prezidențialelor", a conchis preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la AEP. PSD şi Viorica Dăncilă, cheltuieli de patru ori mai mari decât ale preşedintelui Iohannis, în al doilea tur al prezidenţialelor

29 Nov 2019 1170

Decebal Făgădău (PSD) "Nu mi-a fost confortabil că am fost văzuţi ca un partid de proşti, ca cei care vor să scoată România de pe traiectoria europeană"!

28 Nov 2019 2583

În primul tur au primit voturi şi Iohannis, şi Diaconu Ce spune directorul Penitenciarului Poarta Albă despre unanimitatea pro Dăncilă a celor peste 700 de deţinuţi?

27 Nov 2019 2432

Cine este liberalul cu cele mai mari şanse să fie noul prefect al Constanţei?

26 Nov 2019 3269

Eşec răsunător al PSD. Iohannis câştigă alegerile prezidenţiale în 64 de localități din cele 71 din judeţul Constanţa. Dăncilă, doar în şapte comune cu sub 2.000 de locuitori (document)

26 Nov 2019 2742

În Diaspora, rezultatele alegerilor prezidenţiale au fost sărbătorite cu focuri de artificii

25 Nov 2019 861

Oficial de la Biroul Electoral Județean. Cum s-a votat în județul Constanța

25 Nov 2019 3443

UPDATE Alegeri prezidențiale 2019. Iohannis câștigă în mod categoric al doilea mandat de șef al statului. Incidente, reacții la cald de la sediile PNL și PSD (galerie foto)

25 Nov 2019 2227

„Scorul Vioricăi Dăncilă mi s-a părut prea mare” Prim-ministrul Ludovic Orban, declarații după numărarea voturilor

24 Nov 2019 737

Alegeri prezidențiale 2019 Avem primele rezultate cu victoria categorică a lui Iohannis în Constanța

24 Nov 2019 1192

Reacții la sediul PSD Constanța, după aflarea rezultatelor alegerilor prezidențiale

24 Nov 2019 3663

Klaus Iohannis, declarații după rezultatul exit-poll

24 Nov 2019 610

Câți constănțeni au votat la alegerile prezidențiale 2019

24 Nov 2019 883

UPDATE Avem rezultatele turului II. Știm cine este președintele României cinci ani de acum încolo

24 Nov 2019 1268

Alegeri prezidențiale 2019 Prezența la vot la ora 20.00, la nivel municipal, județean și național

24 Nov 2019 887