Comunicat comun de presă privind lansarea platformei de educație financiară

  • Ministerul Educației, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor anunță lansarea platformei de educație financiară www.edu-fin.ro.

Cele cinci instituții partenere invită entitățile angrenate în proiecte din domeniul educației financiare să își înscrie, până la finele lunii aprilie 2021, programele proprii de educație financiară, dezvoltate începând cu anul 2018, pe platforma www.edu-fin.ro, la secțiunea Cartea Albă.

Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creează o bază de date, care cuprinde toate entitățile care doresc să-și promoveze proiectele de educație financiară, derulate în nume propriu la nivel național.

Înscrierea în această bază de date este facilă, permițând o mai bună interconectare a actorilor implicați în activități de educație financiară, oferind și o imagine de ansamblu a educației în acest domeniu din România.

Pentru publicul larg, site-ul reprezintă o platformă interactivă, ce pune la dispoziție sfaturi practice pentru toți cei care doresc să-și dezvolte cunoștințele, atitudinea și comportamentul financiar.

Cele cinci instituții partenere au încheiat, în anul 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și pentru elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară.

Acordul reprezintă expresia concretă a recunoașterii importanței educației financiare de către părți şi creează cadrul interinstituțional pentru coordonarea eforturilor în domeniul educației financiare.

Unul dintre obiectivele Acordului de colaborare vizează elaborarea ”Cărții albe”, care va conține și lista tuturor actorilor angrenați în activități/proiecte din domeniul educației financiare.

Lansarea platformei de educație financiară www.edu-fin.ro reprezintă o etapă a procesului de elaborare a Strategiei Naționale de Educație Financiară, a cărei primă formă va fi lansată spre consultare publică în cursul anului.


Toate părțile interesate vor avea posibilitatea să avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platforma www.edu-fin.ro și să se implice în implementarea acesteia.

Realizarea unei Strategii Naționale de Educație Financiară reprezintă o soluție validată de practica europeană și internațională pentru impulsionarea creșterii gradului de educație financiară.

De asemenea, urmărește creșterea nivelului de cunoștințe și abilități financiare ale cetățenilor, ajutându-i să gestioneze riscurile asociate accesării, cu mai mare ușurință, a unor servicii financiare tot mai complexe și să beneficieze, într-o măsură cât mai mare de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situației și perspectivelor lor financiare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAEComunicat comun de presă al Ministerelor Afacerilor Externe ale României și Republicii Bulgaria cu prilejul marcării unui an de la semnarea Declarației Politice Comune de Parteneriat Strategic între România și Republica Bulgaria

15 Mar 2024 529

MAEComunicat de presă comun al Ministerului Afacerilor Externe al României și Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, cu ocazia celebrării „Zilei Solidarității Româno-Polone”

04 Mar 2024 338

Guvernul RomânieiReuniunea comună a Guvernelor României și Italiei

02 Feb 2024 497

Retailerul suedez de modă H&M închide mai multe magazine! Sute de angajați vor fi disponibilizați

27 Jan 2024 1169

Aproximativ 60 de migranţi sirieni, printre care și copii, salvați pe Marea Mediterană

24 Jan 2024 715

Guvernul RomânieiÎmpreună cu prim-ministrul vietnamez am convenit un set de obiective pentru amplificarea schimburilor comerciale și facilitarea investițiilor în proiecte de interes comun

22 Jan 2024 443

ARBDD S-au stabilit perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului în Delta Dunării

19 Jan 2024 957

IPJ Vaslui”PATROL - Dezvoltarea conceptului de patrulare comună de poliție a drumurilor din zona de frontieră dintre Republica Moldova și România”

15 Dec 2023 567

MAEAniversarea a 110 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Albania

15 Dec 2023 459

Guvernul RomânieiVizita la Kiev are doua obiective clare

18 Oct 2023 500

MApN Aeronave ale Forțelor Aeriene şi Spaţiale Franceze, în misiune la Baza 86 Aeriană Borcea

16 Oct 2023 662

Membrii Consiliului European au adoptat o declarație care stabilește poziția comună a UE cu privire la situația din Orientul Mijlociu

15 Oct 2023 804

Construcția unui nou pod peste Dunăre, pe agenda întâlnirii trilaterale România-Bulgaria- Grecia, de la Varna

09 Oct 2023 966

Primăria Constanța Campania „Adoptă un cățel” continuă

28 Sep 2023 884

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, prezent la Summit-ul NATO! „Atingerea acestui obiectiv este esențială pentru Armata României“

12 Jul 2023 912