Academia Navală se modernizează! Cumpără mobilier de la firma care a livrat și pentru Administrația Prezidențială

  • De mobilă se va ocupa compania Ovo Design Furniture Group, cea care a furnizat de-a lungul timpului mobilă și pentru Administrația Prezidențială, în timp ce aparatura va fi livrată de GBC Exim SRL, vechi partener al Academiei de Studii Economice și alte academii din țară.
  • Compania Ovo Design Furniture Group a semnat recent, tot cu Academia Navală, și contractul privind furnizarea aparatelor de aer condiționat și, respectiv, pe cel pentru cel privind laboratorul media testare / învățare a limbilor străine.
  • Firma GBC Exim SRL și-a adjudecat contractele privind echipamentul de videoconferință și sonorizare pentru Aula Magna, cel pentru sistemul de lumini și audio scenă tot pentru Aula Magna și cel de furnizare a videowall-ului și a sistemului de traducere simultană.
 
Academia Navală Mircea cel Bătrân continuă investițiile pentru modernizarea Aulei Magfna a instituției, noi contracte privind mobilarea aulei și sistemele de sonorizare și videoconferință fiind recent atribuite.
 
De mobilă se va ocupa compania Ovo Design Furniture Group, cea care a furnizat, de-a lungul timpului, mobilă și pentru Administrația Prezidențială, în timp ce aparatura va fi livrată de GBC Exim SRL, vechi partener al Academiei de Studii Economice și alte academii din țară.
 
Compania Ovo Design Furniture Group, cea care a semnat recent contractul privind furnizarea aparatelor de aer condiționat și, respectiv, pentru cel privind laboratorul media testare / învățare a limbilor străine, a fost desemnată recent câștigătoarea unui nou contract cu Academia.
 
Mobilier de peste 100.000 de euro
 
Firma se va ocupa acum și de furnizarea mobilierului pentru Aula Magna, în urma câștigării licitației deschise pentru contractul adjudecat la suma de 524.435 de lei fără TVA (peste 100.000 de euro, la cursul actual).
 
Potrivit informațiilor publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, pentru acest contract depuseseră oferte trei firme, însă una a fost retrasă, iar oferta rămasă în joc alături de cea a Ovo Design Furniture Group a fost apreciată ca neconformă și, deci, inacceptabilă.
 
În ce privește mobilierul de 100.000 de euro pe care firma din Chitila îl va livra Academiei Navale, pentru Aula Magna, acesta include 308 fotolii, o masă de prezidiu pentru opt persoane cu alte opt fotolii pentru aceasta și un pupitru pentru vorbitor.
 
Așa cum menționam anterior, compania a mai semnat și la începutul lunii iulie 2022 două contracte cu Academia Navală, pentru aparate de aer condiționat și laboratorul media, valoarea totală a acestora fiind de 349.985 de lei, echivalentul sumei de peste 70.000 de euro, la cursul actual.

 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 1 august 2022, compania Ovo Design Furniture Group a fost înființată în 2002 și are sediul social în orașul Chitila, din Ilfov, pe strada Banatului, nr. 1.
 

Firma se ocupă de „fabricarea de mobilă n.c.a.“, iar acționarul său majoritar este compania cipriotă Iforas Limited (99,9%), restul acțiunilor revenind lui Nicolae Cincă.
 
Conform sursei citate, numele lui Nicolae Cincă se leagă și de firmele Alexandra SRL, Bratia Decor SRL, Deisgn Center SRL, Georgi Design SRL (radiate), dar și Moara cu Noroc Gogoșari SRL (în funcțiune).
 
Administratorul Ovo Design Furniture Group este Antoaneta Mădălina Mișu.
 
În 2021, firma a raportat cu opt angajați mai mulți față de 2020, când renunțase la 65 de angajați.
 
Profitul firmei în 2021 a crescut la peste 990.000 de lei, iar afacerile rulate au ridicat cifra de afaceri a firmei la aproape 35 de milioane de lei.
 
Compania are puncte de lucru în mai multe zone din țară, inclusiv în Eforie Nord, județul Constanța.
 
Totuși, chiar și aceste creșteri au menținut profitul și cifra de afaceri sub nivelul celor raportate în 2019, când profitul a fost de 1,14 milioane de lei, iar cifra de afaceri de peste 39 de milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Ovo Design Furniture Group SRL a încheiat 270 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 51.890.034,36 de lei, printre partenerii săi numărându-se inclusiv Administrația Prezidențială, așa cum am arătat anterior.
 
Acestora li se adaugă și cele două contracte încheiate la începutul lunii iulie 2022 cu Academia Navală Mircea cel Bătrân.
 
GBC Exim, contracte cu academiile
 
În ce privește compania GBC Exim SRL, aceasta și-a adjudecat contractele privind echipamentul de videoconferință și sonorizare pentru Aula Magna, cel pentru sistemul de lumini și audio scenă tot pentru Aula Magna și cel de furnizare a videowall-ului și a sistemului de traducere simultană.
 
Valoarea totală fără TVA a celor trei contracte, adjudecate prin licitație deschisă pentru care au mai fost depuse și alte oferte, se ridică la peste 1,19 milioane de lei, adică peste 240.000 de euro, la cursul actual.
 
Platforma Confidas.ro, consultată la data de 1 august 2022, arată că firma GBC Exim SRL a fost înființată în anul 2002 și se ocupă de „comerț cu ridicata de componente și echipamente electronice și de telecomunicații“.
 
Sediul social este în București, Sectorul 3, pe strada Lotrioara nr. 39, asociat unic fiind Claudia Alina Boboc, iar director general și administrator este George Marian Boboc, al cărui nume se leagă și de GSG Easy Solutions și, respectiv, Proiector 24 Trading, ambele radiate.
 
În 2021, firma a avut 43 de angajați, numărul acestora fiind în creștere și în anii precedenți, iar profitul raportat s-a situat la 2,95 milioane de lei.
 
Cifra de afaceri a fost de circa 35 de milioane de lei, și profitul și cifra de afaceri fiind în creștere constantă.
 
În perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, conform Confidas.ro, compania Gbc Exim SRL a încheiat 886 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 22.813.365,93 de lei.
 
Printre partenerii publici ai companiei se numără Academia de Studii Economice, dar și diverse alte academii din țară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Academia Navală cumpără echipamente de scenotehnică, aparate de climatizare și laborator media pentru limbi străine. Cine furnizează bunurile (DOCUMENTE)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța „Fă-ți vocea auzită! Implică-te!“. Ce categorii sunt nominalizate la ediția a 17-a a Galei Voluntarilor

30 Nov 2022 593

Jiu-Jitsu Luptătorul Costin Ghețu, student la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, pe locul doi la „Abu-Dhabi AJP Tour Târgu Mureș”, competiție internațională (GALERIE FOTO)

28 Nov 2022 896

La Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța are loc Conferința Doctrinară a Forțelor Navale

24 Nov 2022 540

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța achiziționează mobilier divers! (DOCUMENT)

21 Nov 2022 540

Eveniment aniversar dedicat celor 150 de ani de existență ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța

18 Nov 2022 677

LIVE TEXT Academia Navală "Mircea cel Bătrân" aniversează 150 de ani de învățământ de marină românesc (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2022 896

Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, la ceas aniversar Sărbătorește 150 de ani de învățământ românesc de marină

15 Nov 2022 595

#Dobrogea144 Mesajul Comandantului (Rectorului) Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, comandor conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, cu prilejul Zilei Dobrogei

15 Nov 2022 745

De unde cumpără Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța conserve și rații militare (DOCUMENT)

09 Nov 2022 660

Academia Navală cumpără mobilier pentru studenți. Ce firme livrează mobila

09 Nov 2022 669

Academia Navală cumpără mobilier de la firma care a mobilat și Autoritatea Navală Română

04 Nov 2022 856

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța cumpără utilaje pentru atelierul de instruire practică! Iată de la cine

01 Nov 2022 614

LIVE TEXT Festivitatea de depunere a Jurământului Militar la Academia Navală și la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Oct 2022 951

Ce firmă va inspecta plutele de salvare deținute de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (DOCUMENT)

21 Oct 2022 623

Constanța Festivitate de depunere a Jurământului Militar la Academia Navală și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

19 Oct 2022 571