Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Pomacost, contract pentru toaletarea copacilor în centrul Constanţei, pe marile bulevarde şi în Mamaia (document)

Luna trecută, municipalitatea a parafat o nouă înţelegere cu societatea Pomacost SA, în cadrul acordului-cadru pentru prestări de servicii privind tăierea sau toaletarea arborilor în caz de forţă majoră.

Potrivit contractului 65428/28.03.2019, se consideră caz de forţă majoră: arborii înclinaţi indiferent de starea de vegetaţie; arborii uscaţi care prezintă risc iminent de prăbuşire; arborii cu trunchiul rupt total sau parţial; arborii dezrădăcinaţi care prezintă risc iminent de prăbuşire; arborii ale căror ramuri prezintă un risc de desprindere de arbore şi pun în pericol traficul auto şi/sau pietonal; arborii ale căror ramuri afectează reţelele tehnico-edilitare sau îngreunează vizibilitatea în trafic a indicatoarelor rutiere, semafoarelor.

Serviciul de tăiere/toaletare arbori se va desfăşura pe terenurile aparţinând domeniului public şi privat al municipiul Constanta, numai în caz de forţă majoră. Prestatorul se obligă să presteze serviciul de tăiere, toaletare şi tăiere de corecţie arbori pentru lotul I - zona I din municipiul Constanţa, în conformitate cu obligaţiile asumate prin prezentul contract subsecvent conform cerinţelor din caietul de sarcini. Lotul I - zona I pe care se prestează serviciul de taiere, toaletare şi taiere de corecţie arbori este cea precizată în caietul de sarcini şi cuprinde - vestul municipiului Constanţa, delimitat de I.C. Brătianu (zona din dreapta cuprinsă între centrul comercial Kaufland - Pod Butelii), str. Dezrobirii (Pod Butelii - City Mall), bd. AI.Lăpuşneanu (între Casa de Cultură şi City Mall), bd.1 Decembrie (între Kaufland şi Casa de Cultură); centrul municipiului Constanţa, încadrat între bulevardele I.C. Brătianu - străpungere, bd. Ferdinand, bd. 1 Decembrie, bd. Lăpuşneanu, str. Soveja (City Mall - Delfinariu) şi bd. Mamaia până la Pod Pescărie plus Parc Tabăcărie şi staţiunea Mamaia.
 
În cadrul acordului-cadru, Primăria Constanţa va plăti prestatorului 1.696.295,75 lei fără TVA conform ofertei financiare. În contract (vezi secţiunea „Documente”) se menţionează că tariful pe fiecare tip de operaţiune include transportul lemnului şi al resturilor vegetate rezultate la locaţii indicate de beneficiar, pe distanţa medie de 10 km în interiorul localităţii.
 

Pomacost SA are încă noroc de contracte din bani publici  


Firma a luat fiinţă în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 500.000 de lei, integral vărsat, este compus din 16.000 de acţiuni la purtător. Valoarea unei acţiuni este de 31,25 lei. Firma este deţinută de Acţionari Listă (listă persoane fizice). Persoane împuternicite sunt: Bîsceanu Mădălina - director economic, Leca Alexandru Pimen - administrator. Cenzori în firmă sunt: Voicu Liliana, Iosif Alina-Irina, Damian Gabriela, Radu Mădălina Laura. Pomacost SA se ocupă de activităţi de întreţinere peisagistică.
Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 118 salariaţi, cifră de 5.584.739 de lei şi o pierdere de 274.477 de lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Citeşte şi:
 
Sport Turism SRL contestă în instanţă o licitaţie A câştigat timp de 16 ani, zeci de milioane de euro din bani publici pentru toaletarea spaţiilor verzi

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

13 Apr, 2019 09:16

De trei ani va semnalez necesitatea toaletarii pomilor pe str,Ctin Bratescu, de la Mihai Viteazu spre Piata Grivitei. Cu toate ca exista aprobarea primariei ,de trei ani ,nu se intreprinde nimic.L-au dat si pe Ceornat afara,acum cine a venit in loc, ii mai trebuie vreo trei ani sa se acomodeze cu problemele.In general,tot ce semnalezi .ca cetatean,la Primarie, ramine nerezolvat.

Articole asemanatoare

Pomacost - Garden Shop Services duce procesul cu Primăria Constanţa la Curtea de Apel

02 Mar 2020 348

Parcul Arheologic ajunge în instanță după vizita Curții de Conturi la Primăria Constanța. Mobitom și Pomacost, date în judecată

20 Feb 2020 2677

Şi cu bani puţini, şi puşi la plată Afaceriştii de la Pomacost, actuală Garden Shop Services, obligaţi să plătească avocaţii Primăriei Constanţa

31 Jan 2020 1264

Fosta Pomacost, actuala Garden Shop Services, versus Primăria Constanța. O nouă înfățișare la Tribunal

29 Jan 2020 396

Contract de milioane de lei pentru tăieri şi toaletări de copaci în Constanţa

21 Dec 2019 641

Judecătorii au decis Fosta firmă Pomacost nu va primi mai mulţi bani de la Primărie

09 Nov 2019 1595

„Nu fac niciun comentariu“ Fosta Pomacost, actuala Garden Shop Services, la judecată cu Primăria Constanţa pentru bani

05 Nov 2019 769

UPDATE Accident rutier la intersecția străzilor George Enescu cu Sarmizegetusa din Constanța. O victimă încarcerată. Ce spun autoritățile (galerie foto+video)

25 Oct 2019 2820

Pomacost, firma de casă a lui Mazăre, fondată de Basarab Popa, investeşte în imobiliare. Imobil de patru etaje, în Constanţa

17 Sep 2019 3157

În trecut le suflau contractele cei de la Pomacost O societate din satul Sânpetru va livra seminţe de gazon Primăriei Constanţa (document)

06 Sep 2019 770

Pomacost, firma de casă a lui Mazăre, fondată de defunctul Basarab Popa, îşi schimbă numele

24 Aug 2019 1673

Un alt contract de la Primărie pentru firma de casă a lui Mazăre Pomacost SA montează rulouri de gazon în intersecţiile şi sensurile giratorii din Constanţa (document)

13 Jul 2019 4410

Pomacost, firma de casă a fostului primar Mazăre, vrea să-şi schimbe numele. Decizia, luată de acţionari în luna aprilie

19 Jun 2019 2058

Primăria Constanţa continuă „finanţarea“ Pomacost. Un nou contract de milioane de lei pentru tăieri şi toaletări de copaci

06 May 2019 1513

Revista presei locale

27 Apr 2019 701