CC a elaborat ghidul privind intocmirea evidentelor specifice in domeniul ajutorului de stat

Consiliul Concurenţei a elaborat ghidul privind întocmirea evidenţelor specifice în domeniul ajutorului de stat

Consiliul Concurenţei a elaborat “Ghidul privind întocmirea evidenţelor specifice în domeniul ajutorului de stat”, instrument de lucru destinat atât furnizorilor, cât şi beneficiarilor de ajutor de stat.

Legislaţia în domeniul ajutorului de stat prevede ca furnizorii şi beneficiarii de ajutor de stat trebuie să îşi organizeze evidenţe ale ajutoarelor de stat acordate/primite. Întrucât nu există un formular predefinit al felului în care trebuie să fie organizate aceste evidenţe, pentru a veni în sprijinul furnizorilor şi beneficiarilor de ajutor de stat, Consiliul Concurenţei a elaborat un model orientativ care conţine minimul de informaţii considerate necesare a fi cuprinse într-o asemenea evidenţă.

„Acest ghid reprezintă o nouă dovadă că Autoritatea de Concurenţă îşi ia în serios rolul de consultant în domeniul ajutorului de stat. Considerăm că, prin organizarea evidenţelor specifice conform modelului prezentat in Ghid, se asigură o uniformitate a acestor informaţii la nivel naţional şi se poate obţine, cu uşurinţă, o situaţie a modului în care sunt cheltuite fondurile naţionale şi comunitare care reprezintă  ajutor de stat în România. Vom continua să punem la dispoziţia celor care au legătură cu ajutoarele de stat toate informaţiile şi materialele necesare pentru a se asigura o mai buna cunoaştere a regulilor în domeniu şi implicit o mai bună absorbţie a fondurilor comunitare”, a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

“Ghidul privind întocmirea evidenţelor specifice în domeniul ajutorului de stat” face parte din acţiunile desfăşurate în cadrul Programului „Reţeaua Naţională de Ajutor de Stat”, program prin care Consiliul Concurenţei îşi propune să extindă colaborarea cu actorii implicaţi în domeniul ajutorului de stat.

Ghidul poate fi găsit atât la sediul Consiliului Concurenţei din Bucureşti şi din ţară, cât şi pe pagina de web a Reţelei Naţionale de Ajutor de Stat – www.ajutordestat.eu sau www.renascc.eu. Totodată, pe această pagină de internet pot fi găsite toate informaţiile necesare din domeniul ajutorului de stat: legislaţia naţională şi comunitară în domeniul ajutorului de stat (în română şi engleză), formulare, proceduri, noutăţi, articole şi publicaţii, avize şi decizii ale Consiliului Concurenţei, precum şi decizii ale Comisiei Europene.

21  Ianuarie 2010


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 545

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 489

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 712

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 613

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 550

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 814

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 571

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 675

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 720

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 544

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 588

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 558

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 796

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3408

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14247