„Sfarsitul Ceausestilor” Grigore Cartianu - trei zile de autografe pe Litoral

„Sfârşitul Ceauşeştilor”: Grigore Cartianu - trei zile de autografe pe Litoral

După uriaşul succes de la Târgul de Carte Bookfest 2010, unde au dominat topul vânzărilor (2.130 de exemplare, de 2,3 ori mai mult decât următoarea clasată), Grigore Cartianu şi cartea sa, „Sfârşitul Ceauşeştilor”, vor veni la întâlnirea cu publicul de pe Litoral.

Aceste întâlniri vor avea loc în acest weekend, după următorul program:
• Vineri, 30 iulie: staţiunea Saturn (Faleza / Parcarea Hotelului Cerna)
• Sâmbătă, 31 iulie: staţiunea Venus (Intrare Bazar)
• Duminică, 1 august: staţiunea Eforie Nord (Plaja Belona)

Grigore Cartianu va însoţi Caravana Adevărul şi se va afla la dispoziţia publicului, pentru discuţii şi autografe, în fiecare zi, începînd cu ora 9.00. Cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor” va putea fi achiziţionată la faţa locului, de la maşina-caravană, ca şi celelalte titluri apărute în colecţiile Editurii Adevărul.

Până acum, autorul şi-a prezentat cartea în opt oraşe: Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Craiova, Târgu-Jiu, Târgovişte şi Titu. Acum a venit rândul staţiunilor de pe Litoral.

Cartea lui Grigore Cartianu reconstituie în detaliu perioada 22-25 decembrie 1989, care a luat sfârşit prin judecarea şi execuţia, în ziua de Crăciun, a celor doi conducători contestaţi prin revoluţie şi detronaţi prin lovitură de stat.

În mai puţin de două luni, „Sfârşitul Ceauşeştilor” a fost vândută în peste 80.000 de exemplare, devenind vedeta autohtonă a anului 2010. Cartea are 528 de pagini, costă 14,95 lei şi a stârnit deja interesul unor edituri prestigioase din Occident.

***********************************************************************

„Grigore Cartianu demontează marea minciună a «revoluţiei spontane» a lui Ion Iliescu.” (Ştefan Andrei, fost ministru de Externe)

“Cartea aceasta pune lucrurile la punct, dincolo de toate clişeele care au circulat în aceste două decenii. Sper ca împreună să reuşim să transmitem o imagine justă a ceea ce am trăit atunci, pentru generaţiile viitoare." (Cristian Mungiu, regizor)

„Grigore Cartianu este unul dintre puţinii care şi-au pus ceva în cap şi care au şi dus la bun sfârşit, ceea ce nu este caracteristic românilor. Cartea sa are un tempo sacadat, care dă senzaţia de scriitură asemănătoare cu aceea din «Procesul» lui Kafka.” (Stelian Tănase, publicist)
“Cartea de faţă este povestea loviturii de stat transformate în revoluţie şi a revoluţiei transformate în lovitură de stat.” (Alex Mihai Stoenescu, istoric)
„Grigore Cartianu a avut şi curajul, şi priceperea de a fi dus la capăt  o treabă dificilă, de care mulţi s-au împiedicat: adevărul despre Revoluţia română din decembrie 1989. Poate fi sigur că şi-a făcut şi admiratori, dar şi duşmani.” (Mihail Montanu, revoluţionar)
„În ansamblu, această carte reprezintă ce am trăit. Cartianu a descris magistral acele momente, la fel ca un jurnalist care s-ar fi aflat în mijlocul evenimentelor şi şi-ar fi scris impresiile pe genunchi." (Gen. Victor Atanasie Stănculescu, participant la evenimente)
„Important nu este doar să ştii adevărul, ci să-l şi cauţi. Iar Grigore Cartianu l-a căutat cu tenacitate şi răbdare. Văzând rezultatul muncii sale, mi-l imaginez pe autor, în mijlocul deşertului, săpând cu mâinile în nisip după un strop de apă, care până la urmă iese la iveală din străfundurile pământului şi se transform într-un râu, potolindu-i setea. Şi nu doar setea sa, ci a tuturor celor care aveau nevoie de apă." (Iarina Demian, regizor)

„Printr-un efort colosal şi printr-o bună-credinţă rar întâlnită în zilele noastre, Grigore Cartianu reuşeşte să ne restituie un moment important al istoriei noastre. El apelează la tehnica istoriei orale, ceea ce face demersul său şi mai plăcut lecturii, şi mai credibil.” (Gheorghe Gorun, istoric)

„Cartea lui Grigore Cartianu face lumină în cel mai tulbure, controversat şi măsluit eveniment al ultimilor 25 de ani. Scriitura este alertă, plăcută, aproape cinematografică. Este ruşinos că mai sunt oameni care contestă şi astăzi adevărul. Adevărul trebuie spus chiar dacă este dureros. Sunt interesat de această carte pentru a face un film.” (Radu Gabrea, regizor)

„Meritul autorului este acela de a fi reuşit să pună în valoare izvoare credibile într-o sinteză obiectivă. Cred că nu greşesc asociind volumul «Sfârşitul Ceauşeştilor», scris de Grigore Cartianu, cu lucrarea «Cu sânge rece» a lui Truman Capote.“ (Gheorghe Grigurcu, critic literar)
 
“Această carte este povestea dramatică, ridicolă şi grotescă a sfârşitului celor două personaje care se credeau nemuritoare: Nicolae şi Elena Ceauşescu.” (Grigore Cartianu, ziarist, autorul cărţii)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 588

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 639

„Muzicanții din Bremen”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

18 Feb 2024 593

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 915

Documentar proiectat la Muzeul de Artă Constanța pentru celebrarea a 107 ani de la nașterea lui Oleg Danovski

07 Feb 2024 632

18 ani petrecuți la Teatrul Dramatic Constanța In memoriam Ion Maximilian, regizorul atras spre comedie „atât de gena paternă, cât și de natura sa psihică”

19 Jan 2024 806

Un nou proiect pregătit de Teatrul de Stat Constanța Regizorul Andrei Șerban face parte din echipa care va pune pe scenă o piesă de a lui Shakespeare (GALERIE FOTO)

07 Jan 2024 1232

Doliu pe scena culturală şi nu numai! „S-a stins o voce puternică într-un spațiu fundamental pentru societate- cultura“

02 Jan 2024 1531

In memoriam Paul Barbăneagră, regizorul din Tulcea, cu activitate desfășurată în Franța

12 Oct 2023 1162

Gheorghe Vitanidis, nume important în breasla regizorilor, născut la Mangalia

29 Sep 2023 1189

Veteranii Michael Mann și Luc Besson participă la Festivalul de Film de la Veneţia

31 Aug 2023 1038

Andrei Ungureanu, al treilea câștigător al concursului ZIUA de Constanța și florăria Prima Donna Flower Shop. Cadou înmiresmat pentru ziua fiicei sale!

28 Aug 2023 1054

A decedat la Constanța Florin Orezeanu, regizorul ce a activat pentru televiziunea de pe litoral, TV Neptun

27 Jul 2023 1573

Maria Magiru și Lică Gherghilescu, propuși pentru tilul de Cetățean de Onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

20 Jul 2023 1353

Decor ca în filme. „Miresica noastră!“ Cununia religioasă pentru fosta gimnastă Cătălina Ponor, care și-a și botezat fiul (GALERIE FOTO)

09 Jul 2023 7771